Veilig mailen

Zorggroep Charim mailt veilig met ZIVVER

Veilige en toegewijde zorg gaat niet alleen over zorg aan uzelf of uw naaste, maar ook over een garandeerde veilige uitwisseling van uw gegevens. Daarom maakt Zorggroep Charim gebruik van ZIVVER; een veilige en moderne oplossing voor het veilig versturen van gegevens en documenten via e-mail.

Veilige e-mailoplossing ZIVVER
ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud, ook als deze in bijlages staan vermeld.  Bijvoorbeeld patiëntgegevens, Burgerservicenummers, overeenkomsten enzovoort. Berichten die zijn verstuurd met ZIVVER zijn gegarandeerd veilig. Niemand kan toegang tot deze gegevens hebben dan enkel de verzender en ontvanger. ZIVVER voorkomt tevens dat informatie naar de verkeerde personen wordt verstuurd.

Instructies bij het ontvangen of verzenden via ZIVVER

Hieronder vindt u enkele instructies over ZIVVER indien u een ZIVVER-bericht van Zorggroep Charim heeft ontvangen, u op een ZIVVER-bericht wilt antwoorden of als u zelfstandig een veilige e-mail aan Zorggroep Charim wilt verzenden.

Openen van een ontvangen ZIVVER-bericht
Indien u van Charim een ZIVVER bericht heeft ontvangen kunt u deze op de volgende wijze openen:

  • Klik op de tekst ‘Klik voor bericht’. U wordt automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER.
  • Voer uw toegangscode in om het bericht te ontsleutelen (zie volgende alinea).

Ontsleutelen van het ZIVVER-bericht met een toegangscode of SMS-code
Omdat Zorggroep Charim zeker wil weten dat het bericht door de juiste persoon wordt gelezen is het nodig om een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode zal Zorggroep Charim u verstrekken via een sms-bericht op uw mobiele telefoon.

Nadat u bij het openen van het bericht heeft geklikt op ‘Klik voor bericht’ vult u de ontvangen toegangscode in.

Uitgebreide instructie over het ontvangen, openen en lezen  van ZIVVER berichten kunt u bekijken in deze video’s:

Ontsleutelen van een ZIVVER-bericht als bekend verwijzer
Werkt u als verwijzer geregeld samen met Zorggroep Charim, dan heeft u al eerder een vaste toegangscode ontvangen. U kunt deze gebruiken bij het openen van de ZIVVER-berichten van Zorggroep Charim.  Hier vindt u nadere uitleg over het ontvangen en openen van ZIVVER-berichten met een toegangscode. Beschikt niet langer over de toegangscode; neem dan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 contact op met de klantenservice van Zorggroep Charim via: 0800-0711.

Beantwoorden van ZIVVER-berichten

Berichten die u van Charim via ZIVVER heeft ontvangen kunt u binnen de beveiligde omgeving beantwoorden. U kunt hierdoor ook bepaalde gegevens of documenten die u aan ons wilt versturen volledig veilig en vertrouwt aan Zorggroep Charim terugsturen.

Hoe u een ZIVVER-mail kunt beantwoorden kunt u zien in dit filmpje. Bijlagen toevoegen kan door te klikken op de paperclip onderaan uw bericht.

Zelf een veilige mailconversatie starten

Ook als u geen ZIVVER-bericht heeft ontvangen van Zorggroep Charim kunt u wel een veilige e-mail aan Zorggroep Charim sturen via ZIVVER. Door te klikken op onderstaande button wordt de beveiligde mailomgeving van ZIVVER geopend. Het bericht wat u verzendt wordt ontvangen door de klantenservice van Zorggroep Charim.

>> Stuur ons een veilige e-mail

Hou ons op de hoogte van uw e-mail en telefoonnummer

Om u veilige ZIVVER-berichten te kunnen blijven versturen is het van belang dat Zorggroep Charim over de juiste gegevens beschikt. Geef wijzigingen van uw e-mailadres en/of uw mobiele telefoonnummer zo spoedig mogelijk door. Op het mobiele telefoonnummer zult u de SMS-codes ontvangen voor het openen van uw ZIVVER-berichten.

U kunt de (gewijzigde) gegevens doorgeven aan uw vertrouwde adviseur, EVV’er of wijkverpleegkundige. Ook kunt u bellen met de klantenservice van Zorggroep Charim: 0800-0711.

Meer informatie over ZIVVER
Wilt u meer weten over ZIVVER? Kijk voor meer informatie op de website van ZIVVER.

Stuur ons een veilige e-mail
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht