Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: liefdevolle zorg die verder gaat.

7.8

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 7.8 op Zorgkaart Nederland.

Over Spathodea

Tussen het groen van Zeist ligt locatie Spathodea. De locatie beschikt over ruime appartementen waar u zelfstandig of met uw partner kunt wonen. Hierbij kunt u terug vallen op ondersteuning vanuit zorg en welzijn. Spathodea heeft een ruim tuin en ligt in een sfeervolle wijk op loopafstand van winkelcentrum Kerckebosch.

Uw woning


Tussen het groen, maar ook nabij het centrum van Zeist, ligt locatie Spathodea. Spathodea biedt u alles onder één dak. U huurt een appartement en ontvangt waar nodig zorg en begeleiding. Zo dragen wij bij aan uw welzijn.

Zorgappartementen


Wonen in Spathodea

Het gebouw heeft twee verdiepingen met daarover verdeeld algemene ruimten, bibliotheek, fysiotherapieruimte. Bij mooi weer kunt u heerlijk zitten in de tuin van Spathodea of een mooie wandeling maken in de groene en bosrijke omgeving. De appartementen bestaan uit een woonkamer, slaapkamer, hal met bergruimte, keuken, sanitaire ruimte met douche/toilet en een balkon of terras. De appartementen zijn ook geschikt voor echtparen. Vanuit Spathodea kunnen wij huishoudelijke hulp, verpleging en verzorging aanbieden als dat binnen uw indicatie valt. Er is 24 uur per dag een medewerker aanwezig in Spathodea.

Telefonie, televisie en internet

Voor televisie en telefoon zijn aansluitingen aanwezig. Voor internet kunt u tegen betaling gebruik maken van een bewonersnetwerk (wifi). We zijn aangesloten op het KPN netwerk. Elk appartement krijgt dan een eigen aansluiting met KPN. Als bewoner kunt u dan zelf kiezen welke diensten u wilt afnemen bij KPN.

Meer weten?

Heeft u vragen over het wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Somatische zorg


Somatische verpleeghuiszorg

Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg is gericht op cliënten die fysieke zorg en ondersteuning nodig hebben. Als bewoner van Spathodea geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf blijft doen wat u nog zelf kunt. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer u dat wenst en waar dat nodig is. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in Spathodea, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag. In de zorgverlening is de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende uw aanspreekpersoon voor de zorg. 

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711. Onze medewerkers van Informatie en Zorgadvies vertellen u graag meer.

Welzijnsactviteiten


Welzijnsactviteiten

Als bewoner van Spathodea met een WLZ indicatie, bent u automatisch en gratis lid van het WelzijnsPalet. Dit betekent dat u kunt genieten van een veelkleurig aanbod van ontspannings- en welzijnsactiviteiten. Er zijn ook wisselende activiteiten. De activiteitenbegeleiding organiseert regelmatig ontspannings- en welzijnsactiviteiten en uitstapjes. Deze activiteiten worden aangekondigd in de maandelijkse nieuwsbrief van Spathodea of via de posters in de liften en op de gangen. Bewoners zijn van harte welkom. De centrale activiteiten vinden plaats in de Tamarinde. Cliënten van huurappartementen kunnen tegen betaling meedoen aan activiteiten. Zij kopen hiervoor een strippenkaart bij de activiteitenbegeleider. Vaste activiteiten zijn bijvoorbeeld de Breiclub, geheugentraining, beter bewegen voor ouderen en Bingo

Meer over het WelzijnsPalet

Pastorale zorg


Geestelijk verzorger

In Spathodea is er een geestelijk verzorger. Hij is op donderdagochtend beschikbaar om met de bewoners in gesprek te gaan. Zo’n gesprek kan over geloofsvragen gaan, maar ook over andere thema’s zoals uw levensverhaal, emoties en vragen rondom ziekte, afhankelijkheid, begeleiding rondom verlies of het naderend levenseinde.

De geestelijk verzorger bezoekt bewoners op eigen initiatief, na overleg met de zorgmedewerkers, maar ook nadrukkelijk op verzoek van de bewoners. Iedere bewoner met een WLZ indicatie mag een beroep doen op de geestelijk verzorger, ongeacht achtergrond. De geestelijk verzorger kan bewoners ook helpen om contact te leggen met de geloofsgemeenschap waar zij zich verbonden mee weten. In Spathodea zijn er ook pastorale vrijwilligers actief die op bezoek gaan bij bewoners.

Dienst van Woord en Gebed
Eén keer in de twee weken (op donderdag) vindt de dienst van Woord en Gebed plaats in de  Tamarinde. Deze dienst lijkt op een reguliere kerkdienst en wordt georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke PKN. Deze dienst begint om 15.30 uur.

Als de bewoners een kerkdienst willen volgen via een kerktelefoonaansluiting, dan kunnen zij dit regelen bij hun eigen kerkelijke gemeente. Deze kosten komen voor eigen rekening. In de Tamarinde wordt tweemaal per maand op vrijdagmiddag ‘Wij luiden de zondag in’ gehouden. Dit wordt geleid door een pastoraal medewerker.

Bijbelkring
Eén keer in de maand, op donderdagochtend (vanaf 10.30 uur) is er Bijbelkring in Spathodea. Deze bijeenkomst vindt plaats in de bibliotheek.

Uitvaarten
De geestelijk verzorger is beschikbaar om uitvaarten te leiden. Hier zijn kosten aan verbonden. 

Herdenkingsbijeenkomst
Ieder jaar gedenken wij tijdens een herdenkingsbijeenkomst de bewoners die overleden zijn.

Eten en drinken


Broodmaaltijden

Woont u in een zorgappartement van Spathodea en heeft u een WLZ indicatie, dan krijgt u brood en hartig beleg aangeboden in de Tamarinde. Als u hierin iets wilt wijzigen, kunt u dit overleggen met uw EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende). Heeft u geen wlz indicatie, dan kunt u tegen betaling de broodmaaltijd afnemen. 

Warme middagmaaltijd

De warme maaltijden worden in de appartementen van de bewoners van Spathodea geserveerd of in de Tamarinde. Wanneer er begeleiding bij de maaltijd nodig is, wordt er gezamenlijk gegeten onder leiding van medewerkers.

Informatiegids

 


Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'


Komt u bij Spathodea wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer Spathodea.

Naar de locatiewijzer van Spathodea

 

De locatie en appartementen

Entree

Appartement

Appartement

Restaurant

360 º rondleiding

Neem een kijkje bij Spathodea via deze digitale rondleiding. Van een appartement tot restaurant de fysioruimte. U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Voorzieningen

Bibliotheek


Bibliotheek

Op de tweede etage is er een bibliotheek. Er zijn ook grootletterboeken beschikbaar. We verzoeken bewoners vriendelijk de boeken na het lezen weer terug te brengen. Voor het lenen van een boek vragen wij een kleine vergoeding.

Kapper en pedicure


Kapsalon

De kapsalon is iedere vrijdag geopend. Bewoners kunnen bij de kapper zelf een afspraak maken voor een behandeling.


Pedicure

Elke dinsdag en donderdagmorgen is de pedicure aanwezig. Bewoners kunnen zelf een afspraak maken voor een behandeling.

Cliëntenraad

Binnen Spathodea worden uw belangen als bewoner behartigd door de cliëntenraad. Het gaat in de raad om een aantal thema’s die te maken hebben met uw verblijf in deze locatie.

Lees meer

Stichting Steun Ouderen Zeist

De stichting richt zich op het bevorderen van het welzijn van ouderen in Zeist, in het bijzonder wat betreft wonen en zorg. Deze stichting ondersteunt met financiële middelen en kan daardoor allerlei extra voorzieningen en activiteiten voor de bewoners realiseren.

Lees meer

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services in Spathodea? Aarzel niet uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel de afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven