Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

8.3

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.3 op Zorgkaart Nederland

Over 't Boveneind

Een compleet zorgaanbod, persoonlijke aandacht en een warme en levendige sfeer. Dat zijn de kenmerken die de bewoners, hun familie en mantelzorgers waarderen aan woonzorgcentrum ’t Boveneind in Veenendaal.

Uw woning

Komt u in ’t Boveneind wonen? U zult zich snel bij ons thuis voelen, want ’t Boveneind staat voor gezelligheid en een levendige sfeer. Daarnaast geniet u van zorg, service en comfort binnen handbereik. 

Zorgappartementen

't Boveneind heeft 103 appartementen, bestaande uit 34 studio's en 69 grotere appartementen.

Studio’s

De 34 studio’s hebben een oppervlakte van 32 m2 en zijn bedoeld voor cliënten die baat hebben bij groepswonen. Ze hebben een klein terras met een afscheiding, eigen woon/slaapkamer en een badkamer.

Bekijk plattegrond

Zorgappartementen

De 69 grotere appartementen hebben een oppervlakte van 47 m2 en zijn zowel geschikt zijn voor echtparen (indien beiden een indicatie hebben, waarvan 1 minimaal VV5 en de ander minimaal VV4) als één persoon. De appartementen hebben een eigen balkon óf een frans balkon, een woonkamer, slaapkamer, badkamer en berging.  Appartementen die veel zon binnen krijgen en geen balkon boven hen hebben, beschikken tevens over zelf bedienbare elektrische zonneschermen. Voor televisie, telefonie en internet zijn aansluitingen aanwezig in de woning. U kunt zelf een abonnement af te sluiten bij KPN. De abonnements- en gesprekskosten zijn voor uw rekening

Bekijk plattegrond

Rolstoelvriendelijk

De gehele locatie is rolstoel- en rollatorvriendelijk, zodat u gemakkelijk overal naartoe kunt. Dat is extra fijn, als u graag onder de mensen wilt zijn. 

Hulp bij de verhuizing

Voor hulp bij de aankleding van uw woning en uw verhuizing kunt u een beroep op Charim. Daarnaast kunt u gebruikmaken van een groot aantal andere diensten die uw verblijf aangenamer maken. Van schoonmaak- en wasservice tot voordelige verzekeringen. 

Lees hier meer over het dienstenaanbod

Meer weten?

U kunt in een zorgappartement in 't Boveneind verblijven op basis van een Wlz-indicatie. Heeft u vragen over wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Naar Informatie en Zorgadvies

 

Somatische zorg


Zorg en ondersteuning dichtbij

Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg is gericht op cliënten die fysieke zorg en ondersteuning nodig hebben. Als bewoner van 't Boveneind geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf mag blijven doen wat u nog zelf kunt. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer dat wenst. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem. 

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in 't Boveneind, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag.

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Naar Informatie en Zorgadvies

Psychogeriatrische zorg


Psychogeriatrische zorg (PG zorg)

We bieden naast somatische ook zorg aan cliënten met een psychogeriatrische hulpvraag die nog geen behoefte hebben aan een omgeving waarbij groepswonen centraal staat.

Deze cliënten krijgen wel begeleiding en verzorging passend bij de hulpvraag individueel of tijdens groepsactiviteiten.

Pastorale Zorg

 

Geestelijk verzorger

Aan 't Boveneind is een geestelijk verzorger verbonden. De geestelijk verzorger bezoekt u op uw eigen verzoek. Hij voert groepsgesprekken en pastorale gesprekken met de bewoners. Zo’n gesprek kan over geloofsvragen gaan, maar ook over andere thema’s, waaronder zingeving, uw levensverhaal, emoties en vragen rondom ziekte, afhankelijkheid, begeleiding rondom verlies of begeleiding bij het naderend levenseinde. Alle bewoners kunnen een beroep doen op de geestelijk verzorger: ongeacht achtergrond. Schroom dus niet om een gesprek aan te vragen.

Kerkdiensten

Op zondagmiddag bent u van harte welkom bij de zondagsdienst in ons restaurant. Deze dienst gaat uit van de Protestantse Kerk in Nederland. U kunt deze kerkdienst ook vanuit uw eigen appartement volgen.

 

Informatiegids


Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'

Komt u bij 't Boveneind wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer van 't Boveneind.

Naar de locatiewijzer 't Boveneind

De locatie en appartementen

Restaurant

Woonkamer van een zorgappartement

Keuken van een zorgappartement

Slaapkamer en woonkamer van een zorgappartement

Ontmoetingsruimte bij de zorgappartementen

Studio

Studio

Badkamer

Huiskamer PG

360 º rondleiding gebouw 1

Neem een kijkje in 't Boveneind via deze digitale rondleiding. Van de appartementen en huiskamers tot het restaurant! U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

360 º rondleiding gebouw 2

Neem een kijkje in het 2e gebouw van 't Boveneind via deze digitale rondleiding. Van de appartementen tot buurtkamers. U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Voorzieningen

Restaurant


Een geliefde ontmoetingsplek

Het restaurant is open van 10:00 tot 16:00 uur. Het is een geliefde ontmoetingsplek met 45 a 50 zitplaatsen. Naast de goede prijs-kwaliteitverhouding wordt ook de persoonlijke aandacht van de medewerkers in ons restaurant gewaardeerd. Naast de restauratieve functie wordt het restautrant ook gebruikt voor kerkdiensten en activiteiten.

Eten en drinken

Voor uw warme maaltijd en lunchgerechten bent u als cliënt van harte welkom in het restaurant. Even zitten voor een kopje koffie of thee kan natuurlijk ook. De medewerkers van het restaurnt vertellen u graag meer over het menu.

Welzijnsactiviteiten


WelzijnsPalet

Als bewoner van ’t Boveneind bent u met een WLZ indicatie automatisch lid van het WelzijnsPalet en kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod van activiteiten. Van muziek, sport & spel tot creatieve activiteiten en geheugentraining. De activiteiten worden begeleid door onze welzijnsmedewerkers en vrijwilligers en vinden plaats in de recreatieruimtes van woonzorgcentra ’t Boveneind. Daarnaast biedt het WelzijnsPalet ook individuele begeleiding aan cliënten die daar behoefte aan hebben.

Hoe weet ik wat er te doen valt?

De structurele activiteiten zijn vastgelegd in een speciaal programmaboekje. Voor overige activeiten kijkt u in de maandelijkse nieuwsbrief van de locatie. Ook op de publicatieborden leest u meer over de activiteiten.

Familie en vrienden

Uniek aan het WelzijnsPalet is dat ook familieleden, vrienden, bezoekers en wijkbewoners kunnen deelnemen. Dit kan via een strippenkaart waarbij elke activiteit apart afgestempeld wordt. De strippenkaarten zijn te koop in het winkeltje van ’t Boveneind. 

Meer over het WelzijnsPalet

 

Boodschappen doen


Het winkeltje

Het winkeltje van ‘t Boveneind zit in het restaurant in de vorm van een ‘corner’. Hier kunt u onder andere vruchtensappen, snoep, chocolade, koekjes, drogisterijartikelen en ansichtkaarten kopen. Rookwaar, alcoholische dranken en brood worden niet in het winkeltje verkocht.

Cliëntenraad

Binnen ’t Boveneind en Dragonder worden uw belangen als bewoner behartigd door de cliëntenraad. Het gaat in de raad over een aantal onderwerpen die te maken hebben met uw verblijf in ons woonzorgcentrum.

 

Lees meer

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij 't Boveneind? Aarzel dan niet om uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel onze afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven