Naar hoofdinhoud

Over Charim

Van welzijnsactiviteiten tot hospicezorg: door het grote aanbod is er binnen Charim altijd een juiste plek voor ieder individu. Op alle locaties en in de wijk, met alle 2000 medewerkers en 1500 vrijwilligers!

Toegewijd. Professioneel. Samen.

Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

Vanuit deze kernwaarden verleent Charim zorg en ondersteuning aan ouderen in de regio’s Zeist en Veenendaal. Zorg voor lichaam, geest én ziel. Ruimte voor zingeving en levensvragen vinden we als christelijke zorgorganisatie belangrijk. We bieden zorg die verder gaat.

Ons kompas

Charim is ontstaan vanuit de plaatselijke kerken en gemeenten, geworteld in de lokale samenleving en verbonden met het christelijk geloof. We voelen ons geroepen om zorg voor lichaam, geest én ziel te bieden aan iedereen, ongeacht zijn of haar vraag, achtergrond of levensovertuiging.

Goede zorg ontstaat in de relatie. In ons werk willen we de wederkerigheid in relaties zichtbaar maken: geven, ontvangen, teruggeven en zo verder. Op deze manier bevestigen we de waardigheid van mensen  – van zowel de zorgvrager als de zorgverlener – en ontstaan in de dagelijkse praktijk betekenisvolle relaties.Zorg waarin professionals samen met de cliënt, diens naasten, het netwerk en vrijwilligers zoeken naar dat wat passend en van betekenis is.  

We voelen ons daarbij geïnspireerd door Jezus en Zijn verhaal over de barmhartige Samaritaan. Dat verhaal vertelt ons om onze medemens met liefde en aandacht onvoorwaardelijk te ondersteunen. We zien dit als onze maatschappelijke opdracht.

Contact

Wilt u ook zorg die verder gaat? Bel de afdeling Informatie en Zorgadvies (0800 0711) of stuur een mail naar zorgadvies@zorggroepcharim.nl en we vertellen u graag meer. Of vul hier het contactformulier in. Wij helpen u graag!

Downloads

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Charim is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering