Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: liefdevolle zorg die verder gaat.

8.8

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.8 op Zorgkaart Nederland.

Over Elim

Welkom bij Elim. Elim is een Bijbelse naam voor 'Oase', een plek waar de Israëlieten rust vonden tijdens hun doortocht in de woestijn. Vanuit de rijke geschiedenis met haar wortels in het Zendings-Diaconessenhuis biedt de zorglocatie anno nu zo'n plek voor ouderen in Amerongen. We bieden verpleeghuiszorg en verzorging aan met goede begeleiding en advies. Bij Elim staat niemand alleen. Elkaar ontmoeten, samen en voor elkaar. Dat is onze belofte aan u.

Uw woning

Vanuit de rijke geschiedenis met haar wortels in het Zendings-Diaconessenhuis biedt de zorglocatie anno nu zo'n plek voor ouderen. Aan de voet van de Amerongse berg en aan de rand van het dorp is het volop genieten van rust in een bosrijke omgeving. Elim biedt twee woonvormen: de zorgappartementen en kleinschalig wonen. 

Zorgappartementen


De appartementen

De zorgappartementen die verdeeld zijn onder 'Binnenhof' en 'Tweedekamer' bieden veel leefruimte. Afhankelijk van het appartementstype is de oppervlakte ongeveer 52-56 m2. Ieder appartement beschikt over een woonkamer, een slaapkamer, een logeer- of hobbykamer, een keuken en een sanitaire ruimte met douche en wc. Daarnaast heeft de slaapkamer een zogeheten Frans balkon (openslaande deuren) die uitkijken op de rustige straat of de bosrijke achtertuin. De keuken is standaard ingericht met een keukenblok, koelkast en een kookplaatje. De appartementen aan de zonzijde zijn voorzien van zelf bedienbare elektrische zonneschermen.

Telefonie, televisie en internet

Voor televisie, telefonie en internet zijn aansluitingen aanwezig. u kunt eenabonnement afnemen bij KPN. De abonnements- en gesprekskosten zijn voor uw eigen rekening.

Meer weten?

Heeft u vragen over wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Somatische zorg


Somatische verpleeghuiszorg

Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg is gericht op cliënten die fysieke zorg en ondersteuning nodig hebben. Als bewoner van Zorgcentrum Elim geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf mag blijven doen wat u nog zelf kunt. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer dat wenst en waar dat nodig is. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem. 

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in Zorgcentrum Elim, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag. In de zorgverlening is de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende uw aanspreekpersoon voor de zorg. 

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711. Onze medewerkers van Informatie en Zorgadvies vertellen u graag meer.

Kleinschalig wonen


Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen gaat uit van het principe dat een kleine groep mensen (met bijvoorbeeld dementie) samen leeft en woont in een beschermde en huiselijke omgeving. In deze omgeving leiden zij een zo normaal mogelijk dagelijks leven zoals zij dat gewend waren. Het wonen staat centraal. De bewoners ontvangen intensieve zorg en ondersteuning van mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers. Zoals in een thuissituatie gewoon is, worden (behandel)afspraken en bezoeken in overleg met en door de bewoner of eerste contactpersoon gepland. Kleinschalig wonen kan op de afdelingen Tuin- en Vijverzicht en Bos- en Rijnzicht. 

Meer informatie

Op de webpagina 'Kleinschalig wonen' bij Charim leest u meer over de drie belangrijke waarden die wij hanteren bij het kleinschalig wonen. 

Naar kleinschalig wonen

Pastorale zorg


Geestelijk verzorger

Wij bieden geestelijke verzorging vanuit een protestants-christelijke visie. Aan de locatie is een geestelijk verzorger verbonden die ondersteund wordt door actieve pastorale vrijwilligers. Als u lid bent van een kerk of geloofsgemeenschap, wordt de geestelijke verzorging in onderling overleg afgestemd. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd, zoals gespreksgroepen en Bijbelkringen. 

Kerkdiensten

U kunt vanuit uw appartement, via het geluidskastje de wekelijkse kerkdienst vanuit de Andrieskerk te Amerongen volgen. Deze zondagdienst begint om 10.00 uur en gaat uit van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Deze is tevens via de kabelradio te beluisteren op FM 92.50.

 

Welzijnsactiviteiten


Welzijnsactiviteiten

Bij het WelzijnsPalet van Elim is aandacht voor welzijn, ontspanning en ontmoeting. Er worden dagelijkse en wekelijkse activiteiten georganiseerd waaraan cliënten en ouderen uit de wijk kunnen meedoen. Ook zijn er regelmatig grote activiteiten zoals uitstapjes. Elim organiseert ook identiteitsgebonden activiteiten.   

Dagelijkse activiteiten voor cliënten

De hele dag door kunnen cliënten gezelligheid opzoeken in de huiskamers. Er is een koffie- en thee-automaat die gebruikt kan worden. Aan bezoek wordt (doormiddel van een strippenkaart) een kleine vergoeding gevraagd voor de consumpties.

Lees meer over het Welzijnspalet van Charim.

Informatiegids

 


Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'


Komt u bij Elim wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer Elim.

Naar de locatiewijzer van Elim

De locatie en appartementen

Appartement

Kleinschalig wonen

Keuken en gang

Winkel

Restaurant

360 º rondleiding

Neem een kijkje bij Elim via deze digitale rondleiding. Van een appartement en huiskamer tot restaurant de Oranjerie en de tuin. U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Voorzieningen

Restaurant de Orangerie


Dagelijks warme maaltijden

Het restaurant is dagelijks geopend van 12.00 tot 13.30 uur. Dagelijks worden de maaltijden bereid door een enthousiast keukenteam. Voor gasten is het belangrijk om een dag van te voren te reserveren bij de receptie, dit om teleurstellingen te voorkomen. Bent u als cliënt één of meerdere dagen afwezig en eet u niet mee, dan vragen wij u dit, het liefst 24 uur van te voren, door te geven aan de receptie. 

Feesten en partijen

Voor het vieren van een feestelijke gelegenheid kunt u een ruimte reserveren, eventueel met catering vanuit ons eigen restaurant.

Afdeling kleinschalig wonen

Woont u op de afdeling kleinschalig wonen, dan bereidt u met elkaar de warme maaltijden. Bezoekers kunnen tijdens openingstijden natuurlijk mee-eten. U kunt hiervoor contant betalen of maaltijdbonnen inleveren. Deze maaltijdbonnen zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Boodschappen doen


Het winkeltje

Woont u in een zorgappartement, dan kunt u zelf uw broodmaaltijden verzorgen. De boodschappen voor deze maaltijden kunt u in de winkel doen. In de winkel op de begane grond vindt u diverse soorten brood, beleg, boter, melk en andere etenswaren. Iedere maand ontvangt u een vastgesteld bestedings-limiet voor deze boodschappen. Als u de limiet overschrijdt, worden de kosten van de boodschappen bij u in rekening gebracht. Bent u niet in staat om zelf  boodschappen te doen in het winkeltje, dan doen de zorgmedewerkers dat graag voor u.

Kleinschalig wonen

Woont u op de afdeling kleinschalig wonen, dan nuttigt u de maaltijden ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds in de huiskamer. De koks bereiden de maaltijden speciaal voor u, met al uw persoonlijke wensen. Verschillende portiegroottes groenten en aardappelen, diëten zoals zoutarm of glutenvrij of liever zonder saus? Het is allemaal mogelijk.

Pedicure en kapper


Pedicure aan huis

Ervaar het gemak van professionele voetverzorging bij u aan huis. Via de receptie kunt u vragen naar de gegevens van de pedicure. Voor cliënten met een indicatie inclusief  behandeling (verpleeghuiszorg en basiszorg inclusief behandeling) heeft Elim afspraken gemaakt met een medisch pedicure. U kunt via de EVV’er informatie vragen en een afspraak maken. 

Kapsters aan huis

Ervaar het gemak van professionele haarverzorging bij u aan huis.. Via de receptie van Elim kunt u de gegevens vragen van de kapsters de verbonden zijn aan Elim.

Mondzorg


Mondzorg

Als u niet meer in staat bent om zelf naar de tandarts te gaan, kunt u gebruik maken van mondzorg op locatie en een behandeling krijgen van een tandarts, mondhygiënist en/of een tandprotheticus.

Cliëntenraad

Binnen Elim worden uw belangen als bewoner behartigd door de cliëntenraad. Het gaat in de raad om een aantal thema’s die te maken hebben met uw verblijf in ons woonzorgcentrum.

Lees meer

Stichting Vrienden van Elim

Het werk van de Stichting Vrienden van Elim begint daar waar de financiering van de overheid ophoudt. Wat doet de Stichting Vrienden van Elim?

Lees meer

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij Elim? Aarzel niet uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel de afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven