Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

8.0

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.0 op Zorgkaart Nederland.

Over Revalidatie Veenendaal

Welkom bij Charim Revalidatie. De revalidatie richt zich op kwetsbare ouderen die in het ziekenhuis een behandeling of operatie hebben ondergaan en nog niet terug naar huis kunnen keren. Bijvoorbeeld vanwege een beroerte, botbreuk, nieuwe heup of knie. Met een multidisciplinaire behandeling werken we samen aan het behalen van uw revalidatie doel, zodat u weer naar huis kunt. Dat is ons gezamenlijke doel. Korte intensieve revalidatie, zodat u verder kunt!

Uw verblijf

Bij Charim Revalidatie Veenendaal kunt u terecht voor korte intensieve revalidatie. We bieden twee verschillende trajecten: Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) en Eerstelijns Verblijf (ELV). 

Revalidatie

 

Wat u kunt verwachten als revalidant

Onze zorg is gebaseerd op een therapeutisch revalidatieklimaat. Uitgangspunt hierbij is 'alles is revalidatie'. Dat betekent dat alle activiteiten zoals opstaan, wassen, aankleden, brood smeren en zelfs de rustmomenten, in het teken van revalidatie staan. 24 uur per dag werkt u aan uw herstel en traint u om zo zelfstandig mogelijk uw dagelijkse activiteiten (weer) uit te kunnen voeren en het vastgestelde revalidatiedoel te bereiken. Wij zetten al onze deskundigheid in om u daarbij te ondersteunen. Bekijk de specifieke diensten van de disciplines die geboden worden op de webpagina van Charim Vitaal.

Ontslag

Het proces duurt meestal drie, zes tot maximaal vijftien weken. Is uw revalidatie succesvol verlopen, dan kunt u terug naar huis, eventueel met extra ondersteuning. Denk hierbij aan bijvoorbeeld thuiszorg, aanpassing aan uw woning of ambulante nabehandeling van Charim Revalidatie Veenendaal.

Uw revalidatieplan

 

Persoonlijk revalidatieplan

Nadat u bent gearriveerd, maakt u kennis met medewerkers van het zorgteam en de specialist ouderengeneeskundige. Na ongeveer vier tot zeven dagen vindt een revalidatieplanbespreking (RPB) plaats. Bij dit overleg is een medewerker van het zorgteam, specialist ouderengeneeskundige en de betrokken behandelaren aanwezig en worden de revalidatiedoelen, het revalidatieproces, tijdspad en de behandeluren per behandelaar besproken.

Samen werken we aan uw herstel

Daarna wordt het revalidatieplan samen met u en eerste contactpersoon, de zorg en behandelaren besproken en vastgelegd. Uw revalidatieplan wordt bewaard in het elektronisch cliëntendossier (ECD).

Weekagenda

U ontvangt u een weekagenda met daarop de behandel- en therapietijden. Deze tijden kunnen per week verschillend zijn. Zo heeft u elke week een helder overzicht van de geplande activiteiten. Voor vragen over de weekagenda kunt u terecht bij het zorgteam.

Revalidatiewijzer

In de revalidatiewijzer leest u meer over uw verblijf bij Revalidatie Charim Veenendaal.

Naar de revalidatiewijzer

Wat neem ik mee

Eerstelijns Verblijf (ELV)


Eerstelijns Verblijf (ELV)

Eerstelijns verblijf (ELV) is bedoeld voor kwetsbare ouderen die tijdelijk niet meer of nog niet verantwoord in hun eigen woonomgeving kunnen verblijven, maar waarvoor geen opname in het ziekenhuis (meer) nodig is. Belangrijke voorwaarde bij eerstelijns verblijf is dat het verblijf medisch noodzakelijk is en dat er gedurende 24 uur per dag verpleegkundig toezicht in de directe nabijheid nodig is. De huisarts of medisch specialist schat in dat u op korte termijn (binnen maximaal 3 maanden) zult herstellen en terug naar uw eigen woonomgeving kunt gaan.

Verschillende vormen eerstelijns verblijf

De ELV kan worden opgesplitst in de volgende vormen:

    • Eerstelijns verblijf laag complex
    • Eerstelijns verblijf hoog complex
    • Palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase)


Geriatrische revalidatie of eerstelijns verblijf (herstelzorg)?

Binnen Charim Revalidatie Veenendaal bieden we naast geriatrische revalidatie Eerstelijns Verblijf ‘hoog complex’. De termen eerstelijns verblijf (ELV) en geriatrische revalidatie worden vaak door elkaar gebruikt en zijn beide gericht op terugkeer naar huis. Het verschil is vooral dat het bij geriatrische revalidatie gaat om intensievere therapie bij complexe zorg. Bij eerstelijns verblijf (ELV), gaat het om minder intensieve therapie, waarbij de nadruk ligt op tijd en rust om te herstellen.

Hoe lang duurt een Eerstelijns Verblijf?

Uw tijdelijke verblijf op onze afdeling 'Charim Revalidatie' is erop gericht dat u zo snel mogelijk terugkeert naar uw eigen woonomgeving. Hoe lang u precies bij Charim verblijft is afhankelijk van uw hersteldoelen en -mogelijkheden. Met een ELV-indicatie kunt u maximaal 3 maanden bij ons verblijven, maar meestal bent u sneller in staat om terug naar huis te keren. Zijn uw hersteldoelen na 3 maanden nog niet behaald, dan kan de ELV-indicatie eventueel met maximaal 3 maanden worden verlengd.

Behandelplan (ELV)


Persoonlijk behandelplan

Nadat u bent gearriveerd, maakt u kennis met medewerkers van het zorgteam en de specialist ouderengeneeskundige. Na ongeveer vier tot zeven dagen vindt een behandelplanbespreking (RPB) plaats. Bij dit overleg zijn een medewerker van het zorgteam, specialist ouderengeneeskundige en de betrokken behandelaren aanwezig en worden de behandeldoelen, het behandelproces, tijdspad en de behandeluren per behandelaar besproken.

Samen werken we aan uw herstel

Daarna wordt het behandelplan samen met u en eerste contactpersoon, de zorg en behandelaren besproken en vastgelegd. Uw behandelplan wordt bewaard in het elektronisch cliëntendossier (ECD).

Weekagenda

U ontvangt u een weekagenda met daarop de behandel- en therapietijden. Deze tijden kunnen per week verschillend zijn. Zo heeft u elke week een helder overzicht van de geplande activiteiten. Voor vragen over de weekagenda kunt u terecht bij het zorgteam.

Revalidatiewijzer

In de revalidatiewijzer leest u meer over uw verblijf bij Revalidatie Charim Veenendaal.

Naar de revalidatiewijzer

Wat neem ik mee

Faciliteiten

 

Uw kamer

De locatie heeft een moderne uitstraling en voorzieningen. Met moderne apparatuur, innovatieve methoden voor alle aandoeningen en één specialistisch behandel- en zorgteam hebben wij alles onder één dak. De dertig kamers zijn ingericht met een bed, een zitje, een kledingkast met kluisje, een koelkastje, een televisie en internet. Uw kamer heeft veel lichtinval. Veel kamers hebben een eigen sanitaire ruimte die volledig aanpasbaar is op de situatie. Denkt u bijvoorbeeld aan een verstelbare wastafel en uitschuifbare deuren. In principe verblijft u het hele revalidatietraject op dezelfde kamer. Wordt u tijdens de revalidatie (weer) opgenomen in het ziekenhuis, dan blijft uw kamer 24 uur gereserveerd.

Twee oefenzalen

De twee oefenzalen zijn altijd open en beschikken over innovatieve fitness- en behandelapparaten. Met een persoonlijk oefenpasje kunnen revalidanten me begeleiding 7 dagen per week werken aan hun herstel. Daarnaast beschikken we over behandelkamers voor de andere disciplines.

Locatie De Engelenburgh

Ons revalidatiecentrum is in Veenendaal gevestigd aan zorglocatie De Engelenburgh. U kunt daardoor niet alleen gebruik maken van de voorzieningen van het revalidatiecentrum, maar ook in De Engelenburgh. Op de begane grond van De Engelenburgh vindt u restaurant 't Veenhuys, de kapsalon en pedicure. Daarnaast kunt u dagelijks uw boodschappen doen in de Verwensuper van De Engelenburgh. 

Professionele behandelaren


Het behandelteam

Wij zetten al onze deskundigheid in om u bij uw revalidatie te ondersteunen. Het behandelteam bestaat uit professionals in verschillende disciplines. De specialist ouderengeneeskunde van Charim is verantwoordelijk voor de medische zorg. Professionele verpleegkundigen en verzorgenden bieden de nodige verzorging en verpleging. Samen met het team behandelaren zorgen deze professionele zorgverleners voor een omgeving die uw herstel bevordert. Op de pagina van Charim Vitaal leest u meer over de verschillende disciplines van de behandelaren. 

Naar Charim Vitaal

De locatie

Receptie

Fitness

Fitness

Badkamer

Ergotherapie

Oefenzaal

Wachtruimte

Entree

Ergotherapie

360 º rondleiding

Neem een kijkje bij Charim Revalidatie Veenendaal via deze digitale rondleiding. Van de receptie en revalidatiekamer tot de fitnessruimte. U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Wilt u meer weten over het zorg- en behandelaanbod? Neem dan een kijkje op de webpagina van Charim Vitaal.

Naar Charim Vitaal

Contact

Wilt u meer weten Charim Revalidatie Veenendaal? Aarzel dan niet om uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel onze afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven