Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: liefdevolle zorg die verder gaat.

8.5

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.5 op Zorgkaart Nederland

Over Groenewoude

Groenewoude is een klein en gemoedelijk huis, gelegen aan de rand van Woudenberg. Deze kleinschalige locatie biedt ouderen mogelijkheden voor wonen, zorg en welzijn. Ons streven is u een optimaal woon- en leefklimaat te bieden, waarbij uw welzijn ons uitgangspunt is.

Uw woning

Groenewoude biedt twee woonvormen: zorgappartementen en kleinschalig wonen. Daarnaast heeft Vermeulenhof een paar appartementen waar zorg vanuit Groenewoude wordt geboden.

 

Zorgappartementen


Ondersteuning en zorg dichtbij
In Groenewoude kunt u wonen en leven op de manier die het beste bij u past. Ons streven is u een optimaal woon- en leefklimaat te bieden. Hierbij is uw welzijn ons uitgangspunt. Als bewoner geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf mag blijven doen wat u nog zelf kunt. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer u dat wenst in samenspraak en binnen de mogelijkheden van de zorg. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem.

Uw appartement
De zorgappartementen zijn ruim opgezet. De appartementen op de begane grond zijn ook geschikt voor echtparen en bestaan uit een woonkamer, een slaapkamer, een keukentje en een sanitaire ruimte met douche en wc. Op de 1e etage zijn zit-/slaapkamers met een inpandige keuken en een eigen royale sanitaire ruimte. Voor televisie, telefonie en internet zijn aansluitingen aanwezig. U kunt zelf een abonnenment afsluiten bij KPN. De abonnements- en gesprekskosten zijn voor eigen rekening. Uw appartement wordt wekelijks schoongemaakt. Het uitgangspunt is dat wat u zelf nog kunt doen, u ook zelf blijft doen. 

Kleinschalig wonen

 

Kleinschaligheid

Groenewoude biedt verpleegzorg in kleine woongroepen. De kracht hiervan ligt in de kleinschaligheid: de professionele zorg en ondersteuning verlenen we in een omgeving waar ruimte is voor zelfstandigheid en persoonlijke benadering. Een veilige, herkenbare en huiselijke omgeving staat centraal op deze afdeling. De afdeling telt 18 appartementen, waarbij één woongroep bestaat uit 6 appartementen en een gezamenlijke huiskamer.

De appartementen

De appartementen bestaan uit een zit-/slaapkamer en sanitaire ruimte met douche, wastafel en toilet. Uw appartement is gestoffeerd en ingericht met een verpleeghuisbed, een nachtkastje, een linnenkast en verlichting. U of uw familieleden/mantelzorgers kunnen het appartement zelf verder inrichten.

Meer informatie

Op de webpagina 'Kleinschalig wonen' bij Charim leest u meer over de drie belangrijke waarden die wij hanteren bij het kleinschalig wonen. 

Lees meer

Pastorale zorg


Geestelijk verzorger

Aan Groenewoude is een geestelijk verzorger verbonden. De geestelijk verzorger bezoekt u op eigen initiatief, na overleg met de zorgmedewerkers, maar ook nadrukkelijk op uw eigen verzoek. Hij voert pastorale gesprekken met de bewoners. Zo’n gesprek kan over geloofsvragen gaan, maar ook over andere thema’s, waaronder uw levensverhaal, emoties en vragen rondom ziekte, afhankelijkheid, begeleiding rondom verlies of begeleiding bij het naderend levenseinde. Alle bewoners kunnen een beroep doen op de geestelijk verzorger: ongeacht achtergrond. Schroom dus niet om een gesprek aan te vragen!

Kerktelefoon

Wilt u een kerkdienst volgen via een kerktelefoonaansluiting, dan kunt u dit regelen bij uw eigen kerkelijke gemeente. Deze kosten komen voor uw eigen rekening.

Weeksluiting en Bijbelkring

Er worden regelmatig Bijbelkringen en bijeenkomsten gehouden vanuit verschillende kerken. Iedereen is welkom en na afloop is het mogelijk om elkaar te ontmoeten met een kop koffie of thee. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de receptie.

Informatiegids

 


Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'

Komt u bij Groenewoude wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer Groenewoude.

Naar de locatiewijzer van Groenewoude

De locatie en appartementen

Appartement

Restaurant De Serre

Bibliotheek

360 º rondleiding

Neem een kijkje bij Groenewoude via deze digitale rondleiding. Van een appartement en huiskamer tot de brasserie en de kapsalon. U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Voorzieningen

Restaurant De Serre


Restaurant De Serre

Tussen 12.00 en 13.30 uur kunt u een warme maaltijd gebruiken in de Serre. Een enthousiast keukenteam zorgt voor heerlijke gerechten. Dagelijks kunt u kiezen uit twee menu’s. Op zaterdagmiddag is de Serre geopend en kunt u en uw familie daar een drankje en een hapje bestellen.

Maandmenu

Elke derde donderdag van de maand kunt u om 17.00 uur aanschuiven voor een feestelijke avondmaaltijd. Bewoners, bezoekers en ouderen uit de wijk kunnen genieten van heerlijke en luxueuze gerechten. In het “Groenewoudenieuws” kunt u het menu van de maand lezen.

De Serre biedt meer

Voor het vieren van uw verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid kunt u één van de ruimten, met catering vanuit ons eigen restaurant, reserveren. Bij de receptie kunt u meer informatie opvragen over de kosten en een reservering plaatsen.

Ontmoetingsplein De Serre

De Serre is een ontmoetingsplek voor bewoners van Groenewoude en ouderen uit de wijk. Ook kunt u hier uw familie en vrienden ontvangen. Van maandag tot en met vrijdag is De Serre geopend van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Op zondag en de christelijke feestdagen is De Serre gesloten.Welzijnsactiviteiten

 

Welzijnsactiviteiten

De activiteitenbegeleiding organiseert regelmatig ontspannings- en welzijnsactiviteiten. Sfeer en ontspanning, creatief en recreatief, spel en bewegen, zijn de thema’s die aanbod komen bij de verschillende activiteiten. In de maandelijkse nieuwsbrief “Groenewoudenieuws” worden bewoners op de hoogte gebracht van de geplande activiteiten. De activiteiten vinden plaats in De Serre, het ontmoetingsplein voor senioren.

Afdeling kleinschalig wonen
Voor de bewoners van afdeling kleinschalig wonen worden ook diverse activiteiten georganiseerd in de huiskamers en individueel.

Voor ouderen uit de wijk
Ook ouderen uit de wijk zijn van harte welkom bij deze welzijnsactiviteiten. Voor deelname wordt een kleine vergoeding gevraagd. Wanneeer het thuis niet meer gaat met de daginvulling, kunt u gebruikmaken van de dagbesteding van 'De Schans'. 

Meer informatie over de dagbesteding.

 

Kapsalon


Naar de kapper

De kapsalon bevindt zich in De Serre en is iedere dinsdagochtend geopend. Ook senioren uit de buurt zijn van harte welkom! Bij de receptie kunt u een afspraak maken. 

Winkeltje


Boodschappen doen

In de winkel in de Serre kunt u uw boodschappen doen. Naast brood, fruit, zuivel en beleg vindt u er onder andere koekjes, drogisterijartikelen, kaarten, postzegels en schoonmaakmiddelen.

Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 9.45 tot 11.30 uur.

Cliëntenraad Groenewoude

Binnen Groenewoude worden uw belangen als bewoner behartigd door de cliëntenraad. Het gaat in de raad om een aantal thema’s die te maken hebben met uw verblijf in de locatie.

Lees meer

Vrienden van Groenewoude

De Stichting Vrienden van Groenewoude ondersteunt met financiële middelen en kan daardoor allerlei extra voorzieningen en activiteiten voor de cliënten realiseren.

Lees meer

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij Groenewoude? Aarzel niet uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel de afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven