Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

8.6

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.6 op Zorgkaart Nederland

Over De Tollekamp

In het hart van Rhenen ligt de moderne zorglocatie de Tollekamp. De Tollekamp biedt complete zorg: verzorging, verpleging, en welzijn voor alle Rhenenaren. In De Tollekamer, de huiskamer van de buurt, worden wijkgerichte activiteiten georganiseerd. Iedereen, van oud tot jong, kan hieraan meedoen! De Tollekamp biedt qua zorg alles wat er nodig is en gericht is op levensbestendig wonen. Dichtbij het eigen dorp!

Uw woning

De Tollekamp biedt prachtige woonruimtes aan waar ingespeeld is op de wensen van deze tijd. Zo heeft iedere bewoner van de Tollekamp een eigen zit-/slaapkamer en badkamer en is er vanuit de meeste appartementen een mooi zicht op Rhenen.

 

Appartementen


Wonen in De Tollekamp

De Tollekamp beschikt over 25 zorgappartementen. Deze zorgappartementen zijn ruim opgezet en bestaan uit een woon-/slaapkamer, keuken en een sanitaire ruimte met douche en wc. De keuken is standaard ingericht met een keukenblok, een koelkast met vriesvakje en een magnetron. De appartementen zijn verder voorzien van door uzelf te bedienen elektrische zonneschermen. Uw appartement is gestoffeerd en ingericht met een verpleeghuisbed, een nachtkastje, een lamp en een wandlamp.  Iedere bewoner kan de eigen  ruime slaapkamer  naar eigen wens en woonstijl inrichten. Daarnaast wordt uw appartement wekelijks schoongemaakt. Het uitgangspunt is, dat wat u zelf nog kunt doen ook door u zelf wordt gedaan.

Telefoon, televisie en internet

Voor televisie, telefonie en internet zijn aansluitingen aanwezig. U kunt zelf bij KPN een abonnnement uitkiezen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Meer weten?

Heeft u vragen over het wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers medewerkers vertellen u graag meer.

Huurwoningen


Senioren (zorg)appartementen

Bij De Tollekamp bevinden zich 34 particuliere senioren (zorg)appartementen. Rhenam Wonen verhuurt de appartementen aan senioren met een indicatie voor wijkverpleegkundige zorg (thuiszorg) voor verpleging, persoonlijke verzorging en/of begeleiding. 

De toewijzing van de appartementen verloopt via Zorggroep Charim. U moet aan de volgende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor deze woningen: 

  • U bent in bezit van een indicatie voor wijkverpleegkundige zorg (thuiszorg) voor verpleging, persoonlijke verzorging en/of begeleiding. Bij een tweepersoonshuishouden moet  minstens één van beiden in het bezit zijn van een geldige indicatie. 
  • U bent 55 jaar of ouder (bij een tweepersoonshuishouden geldt dit voor minimaal één van beiden). 
  • U heeft een reële woonwens. Dit betekent dat u daadwerkelijk bereid bent te verhuizen naar een seniorenwoning in De Tollekamp. Uw inschrijving is niet ‘uit voorzorg’. 

Meer informatie over deze woningen van de Rhenam

Zorgaanbod

Het wijkverpleegkundig team van Zorggroep Charim of verpleeghuis De Tollekamp kan u wijkverpleegkundige zorg bieden. Het is ook mogelijk om bij uw huidige thuiszorgorganisatie te blijven. 
Meer informatie over wijkverpleegkundige zorg van Charim  

De Tollekamp biedt ook dagbesteding. Als u hiervan gebruik wilt maken heeft u een Wmo-toekenning of een indicatie nodig.  
Meer informatie over dagbesteding

Tegen betaling kunt u deelnemen aan activiteiten of een luxe kop koffiedrinken bij de Brasserie. Tussen de middag kunt u in het restaurant van De Tollekamp terecht voor een maaltijd. Ook bezorgt De Tollekamp warme of koude maaltijden bij u aan de deur.  

Professionele alarmering is alleen onder voorwaarden mogelijk. Voor meer informatie daarover kunt u contact opnemen met de afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800-0711 of zorgadvies@zorggroepcharim.nl

Inschrijving
Inschrijven voor een senioren (zorg)woning kan uitsluitend via het aanmeldformulier. Na het invullen krijgt u direct te zien of uw inschrijving mogelijk is. 
Aanmelden

Kleinschalig wonen


Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen gaat uit van het principe dat een kleine groep mensen (met bijvoorbeeld dementie) samen leeft en woont in een beschermde en huiselijke omgeving.De afdeling telt 44 ruime appartementen voor psychogeriatrische verpleegzorg, waarbij één woongroep bestaat uit 6-8 appartementen en een gezamenlijke huiskamer. In deze omgeving leiden zij een zo normaal mogelijk dagelijks leven zoals zij dat gewend waren. Het wonen staat centraal. De bewoners ontvangen intensieve zorg en ondersteuning van mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers. Zoals in een thuissituatie gewoon is, worden (behandel)afspraken en bezoeken in overleg met en door de bewoner of eerste contactpersoon gepland.

De huiskamer

In de gezamenlijke huiskamer vinden de activiteiten plaats die passen bij het dagelijks leven. Daarbij valt te denken aan het verzorgen van de was, koken van de maaltijd, maar ook een spelletje wanneer hier behoefte aan is. Vanuit de gedachtegang ‘U woont nu hier’ willen wij graag in samenspel met de mantelzorger en vrijwilligers het leven van de oudere voortzetten waarmee de kwaliteit van leven zoveel als mogelijk gewaarborgd blijft.

Meer informatie

Op de webpagina 'Kleinschalig wonen' bij Charim leest u meer over de drie belangrijke waarden die wij hanteren bij het kleinschalig wonen. 

Lees meer

Somatische zorg


Somatische verpleeghuiszorg

Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg is gericht op cliënten die fysieke zorg en ondersteuning nodig hebben. Als bewoner van De Tollekamp geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf mag blijven doen wat u nog zelf kunt. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer dat wenst en waar dat nodig is. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem. 

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in De Tollekamp, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag. In de zorgverlening is de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende uw aanspreekpersoon voor de zorg. 

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711. Onze medewerkers van Informatie en Zorgadvies vertellen u graag meer.

Dagbegeleiding

Dagbegeleiding

In De Tollekamp kunt u als bezoeker met een indicatie ook terecht bij dagbegeleiding Heut en Kompas. Onze dagbegeleiding geeft thuiswonende ouderen een fijne dag vol activiteiten. U bent van harte welkom! Bent u benieuwd of de dagbegeleiding iets voor u is? Bel dan gratis naar 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Meer over dagbegeleiding >

Informatiegids

 


Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'


Komt u bij De Tollekamp wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer De Tollekamp.

Naar de locatiewijzer van De Tollekamp

 

De appartementen

Woonkamer

Slaapkamer

Keuken

360 º rondleiding

Neem een kijkje bij de Tollekamp via deze digitale rondleiding. Van een appartement en huiskamer tot het restaurant en de tuin. U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Voorzieningen

 

 

Restaurant Remise


De huiskamer van Rhenen

De Tollekamp beschikt over een ruim opgezet restaurant. Cliënten kunnen een kopje kofiie of thee te drinken en een warme maaltijd nuttigen. Daarnaast wordt het restaurant ook voor diverse activiteiten gebruikt.

A la carte

In ons a la carte Restaurant kan er een keuze gemaakt worden uit diverse heerlijke Voor-, Hoofd- en Nagerechten die door onze kok worden bereid. Ook kunt u kiezen voor het drie-gangen Dagmenu, dit tegen zeer aantrekkelijke prijzen. 

Welzijnsactiviteiten


Welzijnsactiviteiten

Om een stukje bij te dragen aan uw welzijn zijn er binnen de locaties medewerkers werkzaam vanuit verschillende werkvelden. U kunt hierbij denken aan Charim Vitaal, de Osteopaat, de Kapper, de Tandarts. Maar daarnaast zijn er ook activiteiten waar u aan mee kunt doen. Als bewoner van De Tollekamp bent u met een WLZ indicatie automatisch en gratis lid van het WelzijnsPalet. Dit betekent dat u kunt genieten van een veelkleurig aanbod van ontspannings- en welzijnsactiviteiten. Er zijn ook wisselende activiteiten. U kunt bijvoorbeeld maandelijks oude schoolliedjes zingen. Iedere twee weken is er een bingo of een spelletjesavond en daarnaast kunt wekelijks  koersballen, handwerken, meedoen aan de gym of de praatmiddag. Deze activiteiten worden aangekondigd in de locatienieuwsbrief of via de posters in de liften en op de gangen. Het activiteitenprogramma wordt opgezet in het kader van uw zorgplan en op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Meer over het WelzijnsPalet

Huiskamer van de buurt

De Tollekamer: huiskamer van de buurt. Wilt u samen met buurtbewoners rondom De Tollekamp in Rhenen gezellig koffie drinken of een spelletje doen? Schuif dan eens aan in De Tollekamer, een fijne plek om elkaar te ontmoeten. De huiskamer is op dinsdag en donderdag ochtend vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur geopend en wordt gerund door medewerkers, met ondersteuning van vrijwilligers van Charim-locatie De Tollekamp. Wilt u zelf een activiteit organiseren of hebt u een leuk idee om samen met andere buurtbewoners een activiteit te organiseren? Wij horen het graag! Bel gerust naar De Tollekamp via (0317) 76 06 00.

 

 

Pastorale Zorg


Geestelijk verzorger

Aan De Tollekamp is geestelijk verzorger Maaike de Goei verbonden. U mag als bewoner altijd een beroep op haar doen voor een gesprek of pastorale ondersteuning. Verder leidt zij de wekelijkse Bijbelkring en gaat zij regelmatig voor in de zondagse kerkdienst. 

De geestelijk verzorger is er niet alleen voor bewoners met een christelijke achtergrond, maar voor iedereen. Gesprekken mogen ook gaan over het leven, over levensvragen en twijfels, over zingeving. Want ook dat heeft grote waarde! Zij wordt bijgestaan door een groot pastoraal vrijwilligersteam. Ze leiden bijvoorbeeld zanguurtjes op diverse afdelingen, en begeleiden de bewoners bij activiteiten. 

Kerkdiensten

Iedere zondag wordt er in de kerkzaal van De Tollekamp om 11:00 uur een kerkdienst gehouden. De kerkdiensten duren drie kwartier en zijn voor iedereen toegankelijk. Dus ook familieleden en mensen van buiten De Tollekamp zijn van harte welkom!

Meer weten?

Neem gerust contact op met de geestelijk verzorger van De Tollekamp, Maaike de Goei-Jansma via 06-30125068.

Boodschappen doen


Uw boodschappen

Op het centrale plein kunt u diverse boodschappen doen. Naast fruit en drankjes vindt u er onder andere koekjes, drogisterijartikelen, kaarten en postzegels. Het centrum van Rhenen ligt op 5 min loopafstand.

Kapsalon, pedicure en mondzorg


Kapsalon

De kapsalon bevindt zich op de begane grond. Deze is geopend op dinsdag en donderdag. Via uw EVV kunt u een afspraak maken voor een behandeling. De kosten worden bij u in rekening gebracht.

Pedicure

Via uw EVV kunt u de pedicure inschakelen. Heeft u een medische indicatie voor een voetbehandeling, dan wordt de behandeling vergoed. Heeft u geen medische indicatie van de arts, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw EVV.

Mondzorg

Als u niet meer in staat bent om zelf naar de tandarts te gaan, kunt u gebruik maken van mondzorg op locatie en een behandeling krijgen van een tandarts, mondhygiënist en/of een tandprotheticus.

Cliëntenraad

Binnen De Tollekamp worden uw belangen als bewoner behartigd door de cliëntenraad.

Lees meer >

Contact

 

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij De Tollekamp? Aarzel dan niet om uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel de afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Terug naar boven