Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: liefdevolle zorg die verder gaat.

9.5

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5 op Zorgkaart Nederland.

Over D'n Aok

Locatie D'n Aok is er voor bewoners met onder andere dementie en een intensieve zorgvraag. We bieden hen een warm thuis in Veenendaal. In D'n Aok wonen 18 bewoners. De zorg is kleinschalig en persoonlijk. We volgen zoveel mogelijk de dagelijkse structuur en de zorg sluit aan bij de belevingswereld van de bewoners. Ook voor welzijn en allerhande activiteiten biedt D'n Aok, in samenwerking met het WelzijnsPalet van Zorggroep Charim, volop mogelijkheden.

Uw woning

D’n Aok heeft twee woongroepen van elk acht bewoners. De twee groepen hebben ieder een eigen huiskamer waar de dagelijkse activiteiten plaatsvinden. De huiskamer is sfeervol ingericht, heeft een open keuken en openslaande deuren naar het tuinterras.

Zorgappartementen


De appartementen

Uw appartement beschikt over een zit/slaap vertrek en een wastafel. U heeft een vaste kledingkast en een hoog-laagbed. Er is een kabelaansluiting aanwezig. De kamers zijn in te richten met eigen meubels en naar eigen woonstijl. Kunt u zelf niet voor de stoffering en inrichting zorgen, dan regelen wij voor u een functionele inrichting. Charim Services helpt u graag met verhuizen of inrichten.

Telefonie, televisie en internet

Elk appartement heeft een eigen aansluiting voor voor telefonie, televisie en internet van KPN. U kunt als cliënt zelf een abbonement afnemen bij KPN. De kosten zijn voor eigen rekening

Meer informatie

Heeft u vragen? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Kleinschalig wonen


Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen gaat uit van het principe dat een kleine groep mensen (met bijvoorbeeld dementie) samen leeft en woont in een beschermde en huiselijke omgeving. In deze omgeving leiden zij een zo normaal mogelijk dagelijks leven zoals zij dat gewend waren. 

Meer informatie

Op de webpagina 'Kleinschalig wonen' bij Charim leest u meer over de drie belangrijke waarden die wij hanteren bij het kleinschalig wonen. 

Lees meer

Contact

Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Naar Informatie en Zorgadvies

Pastorale zorg


Geestelijk verzorger

In D’n Aok wordt de protestants-christelijke visie van De Meent uitgedragen. De geestelijk verzorger van locatie De Meent staat ook op D´n Aok altijd klaar voor een pastoraal gesprek.

Kerkdiensten

Iedere zondag om 14.30 uur is er een kerkdienst in De Binnentuin van locatie De Meent. De bewoners van D’n Aok zijn hier van harte welkom. In deze dienst gaat bij toerbeurt één van de geestelijk verzorgers of een predikant van de deelnemende kerken voor. Vier keer per jaar wordt een avondmaalsviering gehouden. Ook belijdenis- en doopbediening is mogelijk. Na afloop is het mogelijk om elkaar te ontmoeten met een kop koffie of thee. Er zijn vrijwilligers die u kunnen ophalen en weer terugbrengen. Wilt u een kerkdienst volgen via een kerktelefoonaansluiting, dan kunt u dit regelen bij uw eigen kerkelijke gemeente. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening.

Partnergespreksgroep

Wanneer uw partner in D’n Aok wordt opgenomen, betekent dat een hele verandering. Voor uw partner en ook voor u zelf. U moet uw leven opnieuw vorm geven. U moet de zorg voor uw partner, soms na jaren, uit handen geven en toevertrouwen aan het verzorgend en verplegend personeel. Daarom bieden wij de partners van onze bewoners graag de gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Gewoon, om in vertrouwelijkheid te kunnen praten met mensen die uit eigen ervaring begrijpen wat u doormaakt. En om elkaar bij te staan. Er is regelmatig een bijeenkomst voor partners van bewoners op locatie De Meent. Deze bijeenkomst worden geleidt door de geestelijk verzorger en mantelzorgondersteuner. 

Welzijnsactiviteiten


Activiteiten

De bewoners genieten van het ‘samen zijn’ en ‘samen doen’. Bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, de was vouwen, en het koken. Buiten de huishoudelijke klussen is er ook veel ruimte voor andere activiteiten. Zowel op groepsniveau als 1-op-1. Het WelzijnsPalet biedt een scala aan activiteiten aan. Natuurlijk stemmen we activiteiten af op de interesses en de mogelijkheden van onze bewoners. 

Meer over het WelzijnsPalet

Voorzieningen

D’n Aok is een kleinschalige locatie, maar kent veel mogelijkheden. Er kan een beroep worden gedaan op de welzijnsdiensten en behandeldiensten vanuit Charim-locatie 'De Meent'. Daarnaast komen de kapper, pedicure, arts, fysiotherapeut, tandarts en mondhygiëniste aan huis.

Kapsalon

De kapsalon bevindt zich op de begane grond van De Meent. Deze is geopend op dinsdag en donderdag. Via uw EVV kunt u een afspraak maken voor een behandeling. De kosten worden bij u in rekening gebracht.

Pedicure

Via uw EVV kunt u de pedicure inschakelen. Heeft u een medische indicatie voor een voetbehandeling, dan wordt de behandeling vergoed. Heeft u geen medische indicatie van de arts, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw EVV.

Mondzorg

Als u niet meer in staat bent om zelf naar de tandarts te gaan, kunt u gebruik maken van mondzorg op locatie en een behandeling krijgen van een tandarts, mondhygiënist en/of een tandprotheticus.

Informatiegids

Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'

Komt u bij D'n Aok wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer D'n Aok.

Naar de locatiewijzer van D'n Aok

 

 

De locatie en appartementen

Appartement

Appartement

Appartement

Huiskamer kleinschalig wonen

Tuin

Kleinschalig wonen

Cliëntenraad

De Cliëntenraad behartigt de belangen van de cliënten die wonen op locatie De Meent, D’n Aok en De Kleine Meent.

Lees meer >

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij D'n Aok? Aarzel niet uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel onze afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711

Lees meer

Terug naar boven