Naar hoofdinhoud

Informatie voor verwijzers

Wij denken graag met u mee, zodat u makkelijk kunt verwijzen naar passende zorg en behandeling. Hieronder vindt u daar meer informatie over.

Digitaal verwijzen
Zorggroep Charim maakt gebruik van het verwijsplatform ZorgDomein. Hiermee heeft u als verwijzer snel inzicht in het aanbod van Charim en kunt u uw verwijzingen en gegevensoverdracht veilig, digitaal en snel versturen. Hiernaast vindt u een link naar ZorgDomein.

Veilig dossiergegevens uitwisselen via ZIVVER
Binnen Zorgdomein en Zorgspoor kunt u veilig dossiergegevens uitwisselen met Zorggroep Charim. Wilt u dossiergegevens veilig delen met het medische secretariaat van Charim zonder deze applicaties dan kan dat ook. Hiernaast vindt u een link naar de veilige mailomgeving van ZIVVER.

Verwijsinformatie
U treft hieronder de verwijsinformatie aan voor enkele specifieke zorgvormen. Zo kunt u uw cliënt(e) snel doorverwijzen.

 • Crisiszorg WLZ

  Charim heeft één opnameplaats voor (psychogeriatrische) Crisiszorg WLZ beschikbaar in verpleeghuis De Meent in Veenendaal. Deze crisisplek is in eerste instantie beschikbaar voor inwoners van Veenendaal en nabije omgeving. Daarnaast kan deze crisisplek worden gebruikt voor cliënten uit andere regio’s indien binnen de eigen regio geen plekken beschikbaar zijn.

  Hebt u het vermoeden dat uw cliënt crisiszorg nodig heeft? Neem contact met ons op:

  Zorgkantoorregio Utrecht
  Woont uw patiënt in de provincie Utrecht:

  • Het Zorgcentrum(ZCC) Utrecht via 085-7735777 (7 dagen per week tussen 9.00 en 18.00)
  • Alleen bij spoedgevallen kan tussen 18.00 – 9.00 uur gebeld worden naar 0800-0711. Vervolgens kiest u voor ‘regio Zeist’.


  Zorgkantoorregio Gelderland (Gelderse Vallei)
  Woont uw patiënt in de provincie Gelderland; regio Gelderse Vallei: Neem contact op met Vilente: 088 032 13 00

 • Eerstelijns Verblijf (ELV)

  Charim biedt op enkele locaties in Veenendaal en Zeist de mogelijkheid tot Eerstelijns Verblijf (hoog- en laagcomplex). Laagcomplexe ELV-opnames kunnen bij Charim niet plaatsvinden tijdens avond-, nacht- en weekenduren (incl. feestdagen). Charim is aangesloten bij het Loket Eerstelijnsverblijf Gelderse Vallei en het Zorgcoödinatiecentrum Utrecht; een samenwerkingsverbanden met de regionale huisartsen, ziekenhuizen en zorgaanbieders in de regio.

  U kunt via de volgende gegevens contact opnemen:

  Regio Veenendaal (vanuit regiogebied Gelderse Vallei)

  • Het loket Eerstelijnsverblijf Gelderse Vallei via 088-0321 322 (voor zowel hoog- als laagcomplex, maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00)
  • Alleen bij spoedgevallen kan in de weekenden gebeld worden naar 0800 0711. Vervolgens kiest u voor ‘regio Veenendaal’


  Regio Zeist  & Regio Veenendaal (vanuit regiogebied Utrecht)

  • Het Zorgcoördinatiecentrum (ZCC) Utrecht via 085-7735777 (voor zowel hoog als laagcomplex, 7 dagen per week tussen 9:00 en 18.00 uur)
  • Alleen bij spoedgevallen kan in de weekenden gebeld worden naar 0800 0711. Vervolgens kiest u voor ‘regio Zeist’.

   Na akkoord verwijst u vervolgens via Zorgdomein.
 • Charim Revalidatie Veenendaal

  Charim is één van de grootste regionale zorgaanbieders die deskundige verzorging en verpleging aanbiedt voor mensen in de leeftijd van 55 jaar of ouder. We zijn onder andere gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg (GRZ). 

  Specialisme
  Wij behandelen mensen die revalidatie nodig hebben als gevolg van:

  • een CVA
  • electieve orthopedie
  • een trauma of amputaties
  • chronische, neurologische of oncologische aandoeningen zoals COPD, hartfalen en (intern) multi-systeemfalen.


  Charim Revalidatie is gevestigd op 't Holle Goed 2, Veenendaal.

  Verwijzen
  U kunt contact opnemen met Zorggroep Charim via 0800 0711 of met het Zorgcoördinatiepunt (ZCC) Utrecht via 085-7735777.

  Na akkoord kunt verwijzen via Zorgdomein.

 • Hulp bij Parkinson

  De behandelaars van Charim Vitaal zijn aangesloten bij ParkinsonNet en zijn daardoor gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van patiënten met Parkinson. U kunt hierbij denken aan fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek , logopedie en (GZ-)psychologie. Patiënten zijn welkom op de verschillende locaties van Zorggroep Charim, maar komen ook bij de patiënt thuis.

  Verwijzen

  U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 contact opnemen met 0800 0711 of u kunt verwijzen via ZorgDomein

 • AGT

  Zorggroep Charim is onlangs ook gestart met een Ambulant Geriatrisch Team (AGT). Dit team is gericht op diagnostiek, ondersteuning en behandeling aan huis van ouderen met een complexe problematiek. Deze groep ouderen blijft tegenwoordig langer thuis wonen, waardoor het werk van het AGT een welkome aanvulling is op de reguliere zorg van de huisarts.

  Het AGT bestaat uit behandelaren van verschillende disciplines. Afhankelijk van de situatie kan het AGT bestaan uit een specialist Ouderengeneeskunde, psycholoog, geestelijk verzorger, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en/of een diëtist.
  Zij worden ingeschakeld om ouderen met complexe lichamelijke klachten, psychosociale problemen en/of dementie die nog thuis wonen, te helpen en te behandelen.

  Verwijzen

  U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 contact opnemen met 0800 0711 of u kunt verwijzen via ZorgDomein

 • Paramedische behandelzorg

  De behandelaars van Charim Vitaal zijn gespecialiseerd in volwassenen en ouderen. Zij bieden diverse paramedische zorg zoals fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek , logopedie en (GZ-)psychologie. Charim Vitaal biedt deze behandelzorg via de 1e lijn.

  Verwijzen
  U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 contact opnemen met 0800 0711 of u kunt verwijzen via ZorgDomein

 • Hospicezorg

  In Amerongen heeft Zorggroep Charim een PREZO gecertificeerd hospice.

  Doel van opname op Hospice
  Hospice De Wingerd kan zowel 'last resort', 'symptoomanalyse', respijtzorg, crisiszorg, als 'observatie opname' zijn. De zorgvelening wordt geleverd op basis van wijkverpleegkundige zorg. Hierbij is een medische onderbouwing voor een indicatie voor hospicezorg nodig. Patiënten betalen een eigen bijdrage per dag à €40,- voor gebruik van het appartement/voeding e.d. Ook wordt zorg geleverd op basis van WLZ-zorg (met een geldige terminaalverklaring).

  Hospice De Wingerd is ingericht om terminale coronacliënten op te nemen binnen de kaders van de richtlijnen van de overheid voor een coronacentrum. Heeft u in uw praktijk coronacliënten in een terminale fase, dan kunt telefonisch contact opnemen met het hospice om de casus en opnamemogelijkheden door te spreken.

  Verwijzen
  Hospice De Wingerd is 24/7 bereikbaar onder tel. 0343 810130. Voor een actuele bedbezetting: zie ZorgDomein, of Zorgzoeker-Palliaweb. Verdere informatie over aanmelden vindt u via deze link.

 • Het zorg- en behandelaanbod

  Wij hebben ons aanbod en de daarbij behorende zorgvragen voor u ingericht in ZorgDomein achter de categorie VV&T/Verblijf en Wonen, medisch specialistische zorg en paramedische zorg. Zo kunt u snel zien of het aanbod van Charim aansluit op de zorgvraag van uw patiënt. Klik hier voor het aanbod van Charim in ZorgDomein.

Contact
Wilt u een cliënt aanmelden voor een opname of ontvangt u graag meer informatie? Neem dan contact op met de afdeling Informatie en Zorgadvies via 0800 0711 (gratis) of stuur een e-mail via het formulier hiernaast! Wij staan u graag te woord.

ZorgDomein

Veilig e-mailen

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht