Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

8.3

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.3 op Zorgkaart Nederland

Over Amandelhof

Groots in 't groen, goed in 't doen. Dát is wat we u beloven bij Amandelhof. In Amandelhof kunt u wonen en leven op de manier die bij u past. Uw woon- en leefcomfort staat centraal. De locatie ligt dichtbij het centrum van Zeist en tussen het groen. Het woonzorgcomplex heeft een prachtige groene en bosrijke tuin, met mooie rolstoelvriendelijke wandelpaden. Een kleine dierenweide, de jeu de boules baan en de verschillende terrassen bieden mogelijkheden voor een actief en recreatief buitenleven.

Meer over nieuwbouw Amandelhof >

Uw woning

Zoekt u woonruimte? In Amandelhof kunt u wonen en leven op de manier die bij u past. Uw woon- en leefcomfort staat centraal. Ons streven is u een optimaal woon- en leefklimaat te bieden, waar uw welzijn en wooncomfort centraal staan.

Zorgappartementen


De appartementen

In Amandelhof is het gastvrij wonen in de 140 appartementen die de locatie biedt. Bij binnenkomst wordt u bij de receptie hartelijk ontvangen. De locatie wordt gekenmerkt door laagbouw en de woningen bestaan uit een woon- en slaapkamer, een keuken annex halletje en een sanitaire ruimte met douche en wc. Het appartement is standaard voorzien van een keukenblokje en koelkastje met vriesvak. 

Meer weten?

Heeft u vragen over wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Somatische zorg


Somatische verpleeghuiszorg

Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg is gericht op cliënten die fysieke zorg en ondersteuning nodig hebben. Als bewoner van Amandelhof geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf blijft doen wat u kunt, waar mogelijk met ondersteuning van uw eigen netwerk. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer u dat wenst en waar dat nodig is. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem. 

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in Amandelhof, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag. In de zorgverlening is de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) uw aanspreekpersoon voor de zorg. 

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Dementie


Dementie

Op de afdeling Mirte en 't Hofje in Amandelhof vinden 32 bewoners met dementie (met een indicatie voor psychogeriatrische verpleeghuiszorg ZZP 5 en 7) een thuis. De afdelingen zijn verdeeld over twee gangen met ieder 16 éénpersoonskamers met een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een kledingkast en een hoog-laagbed. De kamer is voorzien van telefoonaansluiting en kabel voor radio en televisie. De kamer kan verder grotendeels naar eigen inzicht worden ingericht. De bewoners kunnen kiezen om in de eigen kamer te verblijven en daar bijvoorbeeld de maaltijd te gebruiken, televisie te kijken of te lezen.

De huiskamer

Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer. In deze omgeving leiden de bewoners een zo normaal mogelijk dagelijks leven. Het wonen staat centraal. De bewoners ontvangen intensieve zorg en ondersteuning van mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers. Zoals in een thuissituatie gewoon is, worden (behandel)afspraken en bezoeken in overleg met en door de bewoner of eerste contactpersoon gepland. 

Meer weten?

Heeft u vragen? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

 

Pastorale zorg


Geestelijk verzorger

Aan Amandelhof is een geestelijk verzorger verbonden die wordt ondersteund door pastorale vrijwilligers. Iedere bewoner mag een beroep doen op de geestelijk verzorger: ongeacht uw achtergrond! Hij is op maandag en woensdagmiddag beschikbaar om met u in gesprek te gaan. Zo’n gesprek kan over geloofsvragen gaan, maar ook over andere thema’s. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, afhankelijkheid en begeleiding bij verlies of naderend sterven. De geestelijk verzorger bezoekt u na overleg met de zorgmedewerkers maar ook nadrukkelijk op uw eigen verzoek. 

De kapel

De Kapel is de ontmoetingsruimte waar de zondagse kerkdiensten plaatsvinden. De Bechstein-vleugel en het kleine pijporgel zijn geliefde instrumenten bij musici. Binnen Amandelhof heeft u alle ruimte om uw geloof te belijden. U kunt onder meer diensten en bijeenkomsten bezoeken, of in gesprek gaan met onze geestelijk verzorger. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd, zoals gespreksgroepen en Bijbelkringen. Onze christelijke identiteit is belangrijk, iets wat we graag laten zien in de zorg voor u.

Uitvaarten

De geestelijk verzorger is ook beschikbaar om uitvaarten te leiden. Hier zijn kosten aan verbonden.

Informatiegids


Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'

Komt u bij Amandelhof wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer van Amandelhof.

Naar de locatiewijzer Amandelhof

Sfeerimpressie

Appartement 2

Appartement 3

Appartement 1

360 º rondleiding

Neem een kijkje bij Amandelhof via deze digitale rondleiding. Van een appartement tot restaurant en de dierenweide. U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Voorzieningen

Restaurant

 

De Schakel

In het centrum van Amandelhof is de ontmoetingsruimte ‘De Schakel ’ gevestigd. Deze ontmoetingsruimte is de hele dag voor u toegankelijk. Ook kunt u deze ruimte gebruiken om zelf met andere bewoners of uw familie koffie en thee te drinken. In de zomer kunt u gebruik maken van een prachtig buitenterras waar u heerlijk kunt genieten van de tuin en de groene omgeving.

Warme (middag)maaltijd

Een enthousiast keukenteam bereidt elke dag verse warme maaltijden. Deze kunt u naar eigen wens gebruiken op uw appartement of met anderen tussen de middag in het restaurant. Ook uw gasten zijn (tegen een vergoeding) welkom in het restaurant. Zo kunt u ook gezellig samen met uw familieleden of kennissen eten! Bewoners van Mirte en 't Hofje gebruiken de maaltijd in de huiskamer op de afdeling.

Broodmaaltijd

U kunt zelf uw broodmaaltijden verzorgen. De boodschappen voor deze maaltijden kunt u in de Hofshop doen, het winkeltje in Amandelhof. Hier vindt u diverse soorten brood, beleg, boter, melk en andere etenswaren.

Activiteiten


Activiteiten

Als bewoner van Amandelhof bent u met een WLZ indicatie automatisch en gratis lid van het WelzijnsPalet. Dit betekent dat u kunt genieten van een veelkleurig aanbod van ontspannings- en welzijnsactiviteiten. Er zijn ook wisselende activiteiten. Deze activiteiten worden aangekondigd in de locatienieuwsbrief of via de posters in de liften en op de gangen. Het activiteitenprogramma wordt opgezet in het kader van uw zorgplan en op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. In De Schakel, de algemene ontmoetingsruimte en tevens het restaurant, staat de koffie klaar. Regelmatig vinden hier ontspanningsactiviteiten plaats.

Meer over het WelzijnsPalet

 

Pedicure en mondzorg


Pedicure

Via uw EVV kunt u de pedicure inschakelen. Heeft u een medische indicatie voor een voetbehandeling, dan wordt de behandeling vergoed. Heeft u geen medische indicatie van de arts, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw EVV.


Mondzorg

Als u niet meer in staat bent om zelf naar de tandarts te gaan, kunt u gebruik maken van mondzorg op locatie en een behandeling krijgen van een tandarts, mondhygiënist en/of een tandprotheticus.

Dierenweide en moestuin


Het buitenleven

Een kleine dierenweide, de moestuin, de jeu de boules baan en de verschillende terrassen bieden mogelijkheden voor een actief en recreatief buitenleven.

De kapel


De kapel

De Kapel is de ontmoetingsruimte waar de zondagse kerkdiensten plaatsvinden. De Bechstein-vleugel en het kleine pijporgel zijn geliefde instrumenten bij musici. Binnen Amandelhof heeft u alle ruimte om uw geloof te belijden. U kunt onder meer diensten en bijeenkomsten bezoeken, of in gesprek gaan met onze geestelijk verzorger. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd, zoals gespreksgroepen en Bijbelkringen. Onze christelijke identiteit is belangrijk, iets wat we graag laten zien in de zorg voor u.

Cliëntenraad

Amandelhof heeft een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad is er voor u en behartigt uw belangen.

Lees meer

Stichting Steun Ouderen Zeist

De stichting richt zich op het bevorderen van welzijn van ouderen in Zeist, in het bijzonder wat betreft wonen en zorg. Deze stichting ondersteunt met financiële middelen en kan daardoor allerlei extra voorzieningen en activiteiten voor de bewoners realiseren.

Lees meer

Alt 2<br>

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij Amandelhof? Schroom niet uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel onze afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven