Naar hoofdinhoud

We zien u.

Goede zorg ontstaat in de relatie. Het begint met écht zien en écht luisteren. Onze droom? Een waardig en betekenisvol leven voor iedereen - en in het bijzonder in de laatste fase van het leven. We zien elkaar en ondersteunen met betekenisvolle zorg en aandacht.

We zien u.
En ondersteunen bij wat voor u van betekenis is.

7.7

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 7.7 op Zorgkaart Nederland

Over De Looborch

Aan de rand van het Zeister bos ligt De Looborch. Een prachtig gesitueerde, moderne locatie om (zelfstandig) te wonen, op loopafstand van zowel het bos als het centrum van Zeist. De Looborch biedt verzorging, verpleeghuiszorg in de vorm van kleinschalig wonen, pastorale zorg en dagbegeleiding. Ook is het mogelijk om zelfstandig te wonen met zorg en diensten dichtbij. U huurt dan een appartement en neemt naar uw behoefte zorg en diensten af bij Charim. 

Uw woning

De Looborch heeft ruim opgezette zorgappartementen. Daarnaast biedt zij verpleeghuiszorg in kleinschalige woongroepen. De kracht hiervan ligt in de kleinschaligheid: persoonlijke, professionele zorg ondersteuning met ruimte voor zelfstandigheid. 

Zorgappartementen


De appartementen

De zorgappartementen van De Looborch zijn ruim opgezet en bestaan uit een woon- en slaapkamer met open keuken, hal en een sanitaire ruimte met douche en wc. De keuken is standaard ingericht met een keukenblok, koelkast met vriesvak, ruimte voor een magnetron en een 2 pits inductiekookplaat. Clienten mogen het appartement naar eigen smaak stofferen en inrichten.

Kleinschalig wonen


Kleinschalig wonen

De Looborch biedt verpleeghuiszorg in kleine woongroepen. De kracht hiervan ligt in de kleinschaligheid: de professionele zorg en ondersteuning wordt verleend in een omgeving waar ruimte is voor zelfstandigheid en persoonlijke benadering. In zo'n woongroep gaat zoveel mogelijk volgens het 'zoals thuis'-principe. De rode draad voor de dagindeling vormt dan ook het ritme van een ‘normale’ huishouding. Wassen, eten koken en schoonmaken zijn activiteiten die samen met de bewoners worden opgepakt. De zorgverlening is gericht op het prikkelen en uitdagen van de bewoners, om zoveel mogelijk zelf te doen ondanks de beperkingen.

De kamers

De kamers behorend bij het kleinschalig wonen, zijn gestoffeerd en ingericht met een verpleegbed, een nachtkastje, een schemerlamp en een wandlamp. Ook staat er een vaste kastopstelling met een wastafel en opbergruimte voor kleding. De sanitaire ruimte deelt de client samen met één medebewoner. De kamer kan door de client of diens familieleden/mantelzorgers zelf verder ingericht worden.

Meer informatie

Op de pagina 'Kleinschalig wonen' bij Charim leest u meer over de drie belangrijke waarden die wij hanteren bij het kleinschalig wonen. 

Lees meer

Somatische zorg


Somatische verpleeghuiszorg

Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg is gericht op cliënten die fysieke zorg en ondersteuning nodig hebben. Als bewoner van De Meent geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf mag blijven doen wat u nog zelf kunt. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer dat wenst en waar dat nodig is. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem. 

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in De Looborch, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag. In de zorgverlening is de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende uw aanspreekpersoon voor de zorg. 

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711. Onze medewerkers van Informatie en Zorgadvies vertellen u graag meer.

Pastorale Zorg


Geestelijke verzorger

Wij bieden de bewoners van De Looborch geestelijke verzorging vanuit een protestants-christelijke visie. De geestelijk verzorger wordt ondersteund door pastorale vrijwilligers. Als de bewoners lid zijn van een kerk of geloofsgemeenschap, dan wordt de geestelijke verzorging in onderling overleg afgestemd. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd, zoals gespreksgroepen en Bijbelkringen. Op de afdeling kleinschalig wonen is elke maandag een weekopening. Deze activiteiten worden aangekondigd in de maandelijkse nieuwsbrief van De Looborch of via de posters in de liften en op de gangen.

Kerkdiensten
Iedere zondag is er om 10.30 uur een viering op het Looplein. Deze diensten zijn oecumenisch van aard. Iedereen is welkom, ook familie of vrienden. Na afloop is het mogelijk om elkaar te ontmoeten met een kopje koffie of thee. Er zijn vrijwilligers die bewoners kunnen ophalen en weer terugbrengen naar hun appartement.

Bewoners kunnen ook via de televisie in hun appartement de kerkdienst vanuit de naastgelegen Oosterkerk volgen. Deze zondagdienst begint om 10.00 uur en gaat uit van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Wanneer bewoners een kerkdienst willen volgen via een kerktelefoonaansluiting, dan kunnen zij dit regelen bij hun eigen kerkelijke gemeente. De kosten komen voor eigen rekening.

Herdenkingsbijeenkomst
In De Looborch worden we regelmatig geconfronteerd met het overlijden van één van onze (mede)bewoners. De ervaring heeft geleerd dat het voor bewoners, nabestaanden en andere betrokkenen goed doet om stil te staan bij de betekenis die deze overleden bewoners hadden. Daarom houden we ieder jaar, in de week voor Eeuwigheidszondag – de zondag waarop in veel protestantse kerken overleden gemeenteleden worden herdacht – een herdenkingsbijeenkomst. In deze bijeenkomst, die een open, oecumenisch karakter heeft, noemen wij de namen van de mensen die het afgelopen jaar in De Looborch zijn overleden. We steken kaarsen aan, zingen en luisteren naar muziek en een persoonlijk woord.

Activiteiten


Welzijn

Activiteiten vormen onlosmakelijk met de verzorgenden, de geestelijk verzorger en de facilitaire dienst, het welzijn van onze bewoners. Samen willen we de bewoners een thuis bieden waar zij zich naar behoefte kunnen ontspannen en blijvend gestimuleerd en geactiveerd worden in het dagelijkse leven. We vormen een gemeenschap waarbij iedereen uitgedaagd wordt datgene te bieden waardoor er over en weer een gevoel van thuiszijn ervaren wordt.

Bij de activiteiten is er volop hulp van enthousiaste vrijwilligers. We kijken en denken actief mee met de bewoners in hun leven van alle dag bij De Looborch en geven zo vorm aan een veilige en geborgen setting. Voorbeelden van vaste activiteiten zijn de spel-, beweeg- en bakmiddag, de geheugentraining, vrouwensociëteit,  mannengespreksgroep, verhalengroep, de wandelclub, schilderclub, samen zingen en biljarten.

Informatiegids

Meer over wonen bij Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'

Komt u bij De Looborch wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer De Looborch.

Naar de locatiewijzer van De Looborch

 

Rapporten

Het laatste IGJ-rapport kunt u hier bekijken.

De locatie en appartementen

Kamer kleinschalig wonen

Slaapkamer

Keuken

Woonkamer

Winkeltje

Stilteruimte

Restaurant

360 º rondleiding

Neem een kijkje bij De Looborch via deze digitale rondleiding. Van de appartementen en huiskamer tot de pedicure en stiltecentrum. U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Voorzieningen

Restaurant 't Looplein


Restaurant

Het restaurant is dagelijks geopend van 12.00 tot 13.30 uur. Gezelligheid en ontmoeting staan centraal in dit restaurant. Iedere dag is er keuze uit 2 of 3 afwisselende maaltijden. 

Bezoekers

Wilt u als bezoeker een dag niet koken, dan kunt u genieten van een (drie gangen) menu op 't Looplein. Bij grote groepen kunt u het beste een dag van te voren reserveren bij de receptie om teleurstellingen te voorkomen. Iedere vrijdag is de snackbar geopend van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Luxe maaltijd

Vier keer per jaar is er op de laatste vrijdag van de maand een luxe maaltijd in het restaurant. Het restaurant is dan geopend voor bewoners, bezoekers en omwonenden vanaf 17.00 uur. Tijdens deze avond worden fijne en luxueuze gerechten geserveerd. Volgt u een specifiek dieet, dan kan het keukenteam een aangepast menu voor u bereiden. Wij vragen u dit wel van te voren aan te geven bij de reservering. Reserveren kan bij de receptie.

Grand cafe


’t Onderonsje

Naast restaurant 't Looplein is ’t Onderonsje gevestigd. Een grand café waar bewoners en omwonenden langs kunnen komen voor een kop koffie, een drankje of een gezellig praatje. Volledig bemand door vrijwilligers is dit een heerlijke plek voor ontspanning en gezelligheid. Op vrijdagmiddag bent u welkom van 16.00 tot 18.00 uur.


Feestje?

Een jubileum, verenigingsfeest, verjaardag of een andere reden? 't Looplein en ‘t Onderonsje kunt u afhuren voor uw gelegenheid! Hierbij is catering natuurlijk mogelijk. De open, frisse ruimte en ons enthousiaste team staan tot uw beschikking.

Boodschappen doen


't Winkeltje

In 't Winkeltje kunt u koelverse of diepvriesmaaltijden kopen. Met een paar minuten hebt u dan een heerlijke warme maaltijd op tafel. Informeer bij de receptie voor de openingstijden van 't Winkeltje.

Broodmaaltijden

Uw brood en broodbeleg kunt u in de verwensuper kopen. Ontdek daar wat de verwensuper nog meer te bieden heeft! Het is ook de plek waar u andere bewoners treft.

Kapsalon, pedicure en mondzorg


Kapsalon

De kapsalon bevindt zich op de begane grond en is iedere donderdag geopend. Bewoners kunnen bij de receptie een afspraak maken voor een behandeling. In de kapsalon kan men contant betalen.

Pedicure

De pedicure is gevestigd op de begane grond. Elke maandag is de pedicure aanwezig. Bewoners kunnen bij de receptie een afspraak maken voor een behandeling. Bij de pedicure kan men contant betalen.

Mondzorg

Als onze cliënten niet in staat om zelf naar de tandarts te gaan, bieden daarom mondzorg op de locaties. Zo kan elke cliënt regelmatig een behandeling krijgen van een tandarts, mondhygiënist en/of een tandprotheticus. 

Bibliotheek


Bibliotheek 

Op de begane grond, naast de welzijnsruimte, is een boekenkast met een kleine keuze aan lectuur, waaronder een aantal grootletterboeken. Bewoners mogen boeken gratis lenen om te lezen. 

Exposeren


Exposeren

In De Looborch is er de mogelijkheid om te exposeren. Voor meer informatie kunt u terecht bij de activiteitenbegeleiding van De Looborch, via (030) 692 97 00.

Cliëntenraad

De Looborch kent een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad is er voor de cliënten en behartigt hun belangen.

Lees meer >

Stichting Vrienden van De Looborch

Het doel van de Stichting Vrienden van De Looborch is het bevorderen van het welzijn van de bewoners van De Looborch, De Oosterborch en Kleinschalig wonen.

Lees meer

Contact


Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij De Looborch? Schroom niet uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel de afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711

Lees meer

Terug naar boven