Naar hoofdinhoud

Wijkverpleging

Heeft u wijkverpleging (thuiszorg) nodig? Onze (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Of het nu helpen met het aantrekken van de steunkousen is of herstelzorg na een ziekenhuisopname. Zij verlenen deskundige en complexe zorg. Zo woont u zelfstandig, veilig en vertrouwd in uw eigen omgeving. Mét zorg en ondersteuning, wanneer dat nodig is. Bel Zorggroep Charim en informeer via 0800-0711 naar de mogelijkheden.

Een groot zorgaanbod

Of het nu gaat om verzorging, behandeling of medisch specialistische verpleging: u kunt voor alle soorten zorg thuis bij Charim Wijkverpleging terecht. De deskundige verzorgenden en (wijk)verpleegkundigen zijn er bijvoorbeeld voor hulp bij het douchen. Maar zij zijn er ook voor het aanbrengen van een infuus of het toedienen van medicatie, bij andere hulpvragen en voor zorg na een revalidatie. Zo nodig kunt u ook een beroep doen op Charim Vitaal, de behandeldienst van Charim. Onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, specialisten ouderengeneeskunde, psychologen en diëtisten helpen u graag verder.

Charim Wijkverpleging biedt u:

 • Advies, instructie en voorlichting

  De wijkverpleegkundigen kunnen u ook voorlichting geven over uw ziektebeeld. Zij adviseren en geven praktische tips in hoe u en uw familielid/mantelzorger het beste kunt omgaan met uw ziekte, uw situatie en/of beperkingen.

 • Medische specialistische verpleging

  Voor het thuis herstellen na een operatie of ziekenhuisopname, met alle zorg en ondersteuning dichtbij. Charim werkt nauw samen met specialisten uit ziekenhuizen.

 • Nachtzorg

  Indien u woonachtig bent in één van onze aanleunwoningen, dan kunt u ook 's nachts bij nood een beroep doen op onze zorgverlening. De zorgmedewerkers werken vanuit de aangrenzende Charim-locaties, waardoor ze snel bij u kunnen zijn.

 • Palliatieve zorg

  Als wijkverpleging bieden we ook palliatieve zorg aan onze cliënten. Want in die laatste levensfase van een mens kun je als zorgverlener nog zoveel betekenen. 

  Te denken valt aan: 

  • ADL/eten en drinken geven (zolang dit nog kan en de behoefte er nog is) 

  • Een gesprekje met de cliënt 

  • Het vasthouden van een hand  

  • Contact onderhouden met familie of andere betrokkenen 

  • Observeren of er geen klachten zijn zoals pijn, onrust, misselijkheid enz. en dan in overleg met de arts dit proberen te verhelpen 

  • Een stukje uit de Bijbel lezen  

  • Of er gewoon voor iemand "zijn" 

  Maar ook als er nog een laatste wens is, bijvoorbeeld nog een keer naar het strand om de zee te zien, kunnen we begeleiding geven dit mogelijk te maken. Hoe mooi is dat!

   

 • Verpleging

  Een infuus en medicatie toedienen (via een pomp). Onze gespecialiseerde (wijk)verpleegkundigen komen bij u thuis voor de complexe zorg.  

 • Verzorging

  Wij ondersteunen u in de alledaagse dingen zoals douchen, aankleden, steunkousen aan- en uittrekken, medicatie innemen en meer. 

Het werkgebied van de Wijkverpleging

De (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden zijn snel bij u, omdat ze werken vanuit de zorglocatie bij u in de buurt. Het werkgebied ziet er als volgt uit:

Regio

Postcode gebied

Veenendaal 3901 - 3907
Rhenen 3911
Zeist 3701 - 3709
Utrechtse Heuvelrug 3958
Woudenberg 3931


Vergoeding en indicatie

Wijkverpleging wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet en komt niet ten laste van uw eigen risico. Onze wijkverpleegkundige komt persoonlijk bij u thuis en bespreekt met u de mogelijkheden. Ook regelt zij de indicatie die u nodig hebt voor zorg aan huis. Wachttijden staan in de downloads rechts op de pagina.

Meer weten? 

Voor vrijblijvende informatie over de wijkverpleging van Charim en alle mogelijkheden kunt u gratis bellen naar 0800 0711. De medewerkers van onze afdeling Informatie en Zorgadvies vertellen u graag meer!

Artikel in magazine

In het magazine 'Voor elkaar, met Charim' (april 2022) staat een mooi artikel over Eline die al jaren met plezier werkzaam is binnen de wijkverpleging. Klik op de download aan de rechter kant om het artikel te lezen. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht

Stichting Steun Ouderen Zeist

De stichting richt zich op het bevorderen van welzijn van ouderen in Zeist, in het bijzonder wat betreft wonen en zorg. Deze stichting ondersteunt met financiële middelen en kan daardoor allerlei extra voorzieningen en activiteiten voor de bewoners realiseren.

Lees meer