Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

8.3

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.3 op Zorgkaart Nederland

Over De Meent

Vertrouwd wonen in een eigen dorp. Dat omschrijft De Meent in Veenendaal. Wij bieden een compleet aanbod aan zorg, welzijn en voorzieningen. Rond het centrale plein van De Meent liggen verschillende welzijnsvoorzieningen en woonvoorzieningen. Wij bieden zorg op maat, waaronder Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg, Kleinschalig wonen voor onder andere mensen met dementie en Gerontopsychiatrische zorg.

Uw woning

In woonzorgcentrum De Meent bieden we diverse vormen van zorg en verpleging aan. De diverse afdelingen zijn gelegen rondom ons centrale dorpsplein.

Iedereen heeft andere zorg nodig. Daarom biedt Charim verzorging op maat. Zo ontvangt u de zorg die u nodig heeft.

* * * 

Zorgappartementen


Wonen in de Meent

De appartementen beschikken over een zit/slaapvertrek met een ruime badkamer en toilet (soms gedeeld). De appartementen zijn voorzien van een vaste kledingkast. Ook is er een kluisje waar waardevolle spullen veilig opgeborgen kunnen worden. Uw appartement kunt u naar eigen smaak stofferen en inrichten. Een hoog-laagbed en basisverlichting is in alle kamers aanwezig. Daarnaast beschikt iedere afdeling of groep over een eigen zorgteam en een gemeenschappelijke huiskamer.

Telefoon, televisie en internet

Voor televisie, telefonie en internet zijn aansluitingen aanwezig. U kunt zelf bij KPN een abonnement uitkiezen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Meer weten?

Heeft u vragen over het wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Echtparenappartementen


Zonnestaete

Als echtpaar bij elkaar blijven wonen, terwijl u verpleeghuiszorg nodig heeft? Het kan in Zonnestaete. De ruime echtparenappartementen zijn bereikbaar via een eigen entree en bieden alle comfort. In de huurappartementen ontvangt de partner die zorg behoeft, de benodigde ondersteuning vanuit locatie De Meent. De echtparen wonen geheel zelfstandig en kunnen vertrouwen op voldoende zorg en voorzieningen dichtbij. Zie de brochure voor informatie over Zonnestaete.

Naar de brochure

Naar de huurpijzen (per 1 juli 2024)

Meer weten?

Heeft u vragen over het wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711, onze medewerkers helpen u graag op weg.

Somatische zorg

 

Somatische verpleeghuiszorg

We hebben vier afdelingen waar somatische zorg wordt aangeboden. Als bewoner heeft u een zit/slaapkamer. Een ruime badkamer en toilet (soms gedeeld). Onze appartementen zijn voorzien van een vaste kledingkast. Ook is er een kluisje waar waardevolle spullen veilig opgeborgen kunnen worden. Uw appartement kunt u naar eigen smaak stofferen en inrichten. Een hoog-laagbed en basisverlichting is in alle kamers aanwezig. Iedere afdeling / groep heeft een eigen zorgteam en gemeenschappelijke huiskamer. Deze vorm bieden we op de afdelingen Ritmeester, Frisia, Scheepjeswol en Castorlaan.

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in De Meent, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag. In de zorgverlening is de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende uw aanspreekpersoon voor de zorg. 

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711, onze medewerkers helpen u graag op weg.

Kleinschalig wonen


Kleinschalig wonen

Psychogeriatrie

Speciaal voor mensen met psychogeriatrische achtergrond (o.a. dementie) biedt De Meent kleinschalig wonen met gespecialiseerde zorg en begeleiding. Dit is een vorm van verpleeghuiszorg voor ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Deze vorm bieden we op de afdelingen Kastanjehof (Lindenlaan, Eikenlaan, Esdoornlaan, Beukenlaan), Oranjehof (Julianalaan, Beatrixlaan), De Eem en De Grift en Polluxlaan. 

Gerontopsychiatrie

Speciaal voor mensen met psychiatrische achtergrond biedt De Meent kleinschalig wonen met gespecialiseerde zorg en begeleiding. Dit is een vorm van verpleeghuiszorg voor ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Deze vorm bieden we op de afdelingen Oranjehof (Emmalaan, Wilhelminalaan).

Meer informatie

Op de webpagina 'Kleinschalig wonen' bij Charim leest u meer over de drie belangrijke waarden die wij hanteren bij het kleinschalig wonen. Deze zorgvorm wordt bij De Meent geboden op de afdelingen Kastanjehof (Lindenlaan, Eikenlaan, Esdoornlaan, Beukenlaan), Oranjehof (Julianalaan, Beatrixlaan), De Eem en De Grift en Polluxlaan.

Lees meer

Gerontopsychiatrie


Gerontopsychiatrie

Op de afdeling Gerontopsychiatrie bieden wij kleinschalig wonen voor cliënten met een psychiatrische achtergrond. Waar de één kampt met depressies, angsten of persoonlijkheidsproblematiek, heeft de ander te maken met psychotische of cognitieve stoornissen of functionele beperkingen. Dat vraagt om gespecialiseerde zorg van professionals die een veilige omgeving weten te creëren voor de cliënten. Deze zorgvorm wordt aangeboden op de afdeling Oranjehof (Emmalaan en Wilhelminalaan).

Folder

In de folder leest u meer over de afdelingen Gerontopsychiatrie. U kunt hem online bekijken en downloaden.

Naar de folder

Contact

Heeft u vragen over het wonen op De Meent op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711, onze medewerkers helpen u graag op weg.

 

Informatiegids

 

Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'


Komt u bij De Meent wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer De Meent.

Naar de locatiewijzer van De Meent

De locatie en appartementen

Ingang

Appartement

Afdeling Gerontopsychiatrie

Huiskamer Oranjehof

Locatie De Meent

Restaurant

Dromenboom

Kerkzaal

360 º rondleiding

  1. Neem een kijkje bij De Meent via deze digitale rondleiding. Van de appartementen en huiskamer tot de pedicure en royale tuin! U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Voorzieningen

Restaurant, Brasserie 'Het Plein'


Eten en drinken 

De brasserie bevind zich in de centrale hal. Hier kunt u rustig zitten en genieten van koffie en thee. Bezoekers zijn ook van harte welkom. U kunt genieten van een heerlijke lunch of warme maaltijd. Er is dagelijks keuze uit een menu of iets van de kaart. Het restaurant is open tussen 09.00 en 18.00 uur. Bezoekers kunnen mee-eten en hun maaltijden betalen bij de kassa in de brasserie.
 

Welzijnsactiviteiten


Welzijnsactiviteiten

Als bewoner van De Meent bent u automatisch en gratis lid van het WelzijnsPalet. Dit betekent dat u kunt genieten van een veelkleurig aanbod van ontspannings- en welzijnsactiviteiten. Bovendien profiteert u als lid van aantrekkelijke voordelen en aanbiedingen. Er zijn ook wisselende activiteiten. Deze activiteiten worden aangekondigd in de locatienieuwsbrief of via de posters in de liften en op de gangen. Het activiteitenprogramma wordt opgezet in het kader van uw zorgplan en op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Meer over het WelzijnsPalet

 

Dagbegeleiding

Dagbegeleiding

Als u nog thuis woont, maar behoefte heeft aan ontmoeting, gezelligheid en structuur, biedt de dagbegeleiding uitkomst. Met Wmo-toekenning of indicatie van de gemeente, kunt u deelnemen aan de activiteiten. Bent u benieuwd of de dagbegeleiding iets voor u is? Bel dan gratis naar 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer. 

Meer over de dagbegeleiding

Pastorale zorg


Geestelijk verzorger

Aan De Meent is een geestelijk verzorger verbonden. Graag staat hij voor de bewoners klaar om met hen in gesprek te gaan, te luisteren, en waar mogelijk te helpen en te bemoedigen. Bewoners mogen altijd een beroep op hem doen voor een gesprek of pastorale ondersteuning. Verder leidt hij de wekelijkse Bijbelkring en gaat hij regelmatig voor in de zondagse kerkdienst. 

De geestelijk verzorger is er niet alleen voor bewoners met een christelijke achtergrond, maar voor iedereen. Gesprekken mogen ook gaan over het leven, over levensvragen- en twijfels, over zingeving. Want ook dat heeft grote waarde! Hij wordt bijgestaan door een groot pastoraal vrijwilligersteam. Ze leiden bijvoorbeeld zanguurtjes op diverse afdelingen, en begeleiden de bewoners bij activiteiten. 

Kerkdiensten

Iedere zondag wordt er in de kerkzaal van De Meent om 14:30 uur een kerkdienst gehouden. De kerkdiensten duren drie kwartier en zijn voor iedereen toegankelijk. Dus ook familieleden en mensen van buiten De Meent zijn van harte welkom!

Naastengesprekskring

Elke laatste donderdag van de maand om 14.00 bieden wij de naasten van onze bewoners graag de gelegenheid om met elkaar in contact te komen in de kerkzaal voor een naastengesprekskring. Hier kunt u in alle vertrouwelijkheid praten met mensen die uit eigen ervaring begrijpen wat u doormaakt. Eenmaal per maand is er op donderdagmiddag een bijeenkomst voor naasten en mantelzorgers van bewoners. De data vindt u op het informatiebord in het restaurant.

Meer weten?

Neem gerust contact op met de geestelijk verzorger van De Meent, drs. Ramon Pol via 0318-584444.

Boodschappen doen


Uw boodschappen

Op het centrale plein kunt u diverse boodschappen doen. Naast fruit en drankjes vindt u er onder andere koekjes, drogisterijartikelen, kaarten en postzegels. Net buiten De Meent ligt winkelcentrum Allererf op circa 5 minuten loopafstand.

Kapsalon, pedicure en mondzorg


Kapsalon

De kapsalon bevindt zich op de begane grond. Deze is geopend op dinsdag en donderdag. Via uw EVV kunt u een afspraak maken voor een behandeling. De kosten worden bij u in rekening gebracht.

Pedicure

Via uw EVV kunt u de pedicure inschakelen. Heeft u een medische indicatie voor een voetbehandeling, dan wordt de behandeling vergoed. Heeft u geen medische indicatie van de arts, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw EVV.

Mondzorg

Als u niet meer in staat bent om zelf naar de tandarts te gaan, kunt u gebruik maken van mondzorg op locatie en een behandeling krijgen van een tandarts, mondhygiënist en/of een tandprotheticus.

Cliëntenraad

Binnen De Meent, D’n Aok en De Kleine Meent worden uw belangen als bewoner behartigd door de cliëntenraad. Samen met het locatiemanagement zet de cliëntenraad zich in voor een prettige woonomgeving en goede zorg. De cliëntenraad denkt mee en geeft advies namens de bewoners bij vraagstukken rond de verschillende thema’s. 

Lees meer

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij De Meent? Aarzel dan niet om uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel de afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven