Naar hoofdinhoud

We zien u.

Goede zorg ontstaat in de relatie. Het begint met écht zien en écht luisteren. Onze droom? Een waardig en betekenisvol leven voor iedereen - en in het bijzonder in de laatste fase van het leven. We zien elkaar en ondersteunen met betekenisvolle zorg en aandacht.

We zien u.
En ondersteunen bij wat voor u van betekenis is

8.4

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.4 op Zorgkaart Nederland

Over Zonnestaete

Samen blijven wonen met uw partner, als u of uw partner complexe intensieve zorg nodig heeft. Dat kan in Zonnestaete, een rustig gelegen locatie aan de rand van Veenendaal.
U blijft zelfstandig wonen, terwijl alle ondersteuning en zorg dichtbij is. 

Uw woning

Zelfstandig wonen met uw partner met alle zorg en ondersteuning dichtbij. Dat is wonen in Zonnestaete in Veenendaal.

Wonen


Vanuit de ruime tot zeer royale woningen van Zonnestaete kijkt u uit over een prachtige tuinpark met vijverpartij of heeft u zicht op het gezellig en groene voorplein van locatie De Meent. De appartementen zijn ruim en hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en een ruime badkamer met toilet. De grotere appartementen beschikken tevens over een balkon en entree. De appartementen variëren van circa 45 tot 70 m2. 

Ondersteuning en zorg dichtbij

Alle woningen in Zonnestaete zijn voorzien van een alarmoproepsysteem. Professionele ondersteuning en zorg is dichtbij, een veilig idee, ook bij spoed- of noodsituaties.

Voorzieningen


Bewoners van Zonnestaete kunnen tegen betaling gebruik maken van alle voorzieningen in locatie De Meent. De voorzieningen zijn inpandig bereikbaar. Op het ‘dorpsplein’ van De Meent vindt u een restaurant, verwensuper, kerkzaal, een pedicure en een kapper. Ook een tandarts en behandelaren van Charim zijn aanwezig, in een drempelvrije behandelruimte. Het WelzijnsPalet organiseert in De Meent allerlei leuke activiteiten voor de ontspanning.

Omgeving


Zonnestaete staat in een prachtige parktuin. U maakt er zo nu en dan een heerlijke wandeling en u geniet van het dierenkamp of de belevingstuin. Samen met uw gasten kunt u eten in het restaurant van locatie De Meent. Op loopafstand van Zonnestaete vindt u een bushalte, een winkelcentrum en sportfaciliteiten.

Ondersteuning en zorg


U woont zelfstandig in Zonnestaete samen met uw partner. De partner met een hulpvraag heeft een zorgovereenkomst met Charim. Professionele ondersteuning, zorg en hulp is dichtbij. De partner zonder zorgvraag blijft mantelzorger, net als thuis. U behoudt uw eigen huisarts. Medewerkers van locatie De Meent bieden geplande, professionele (verpleegkundige) ondersteuning en zorg aan de partner die intensieve zorg nodig heeft. Aan de andere partner kan, indien nodig, wijkverpleegkundige zorg worden geboden.

Voorwaarden


Om in aanmerking te kunnen komen voor wonen in Zonnestaete, beschikt één van de partners over een zorgindicatie langdurige zorg (Wlz) met zorgprofiel VV05 of VV06 (zonder BOPZ-verklaring). De partner zonder indicatie moet nog in staat zijn om mantelzorg te kunnen bieden aan de partner met indicatie.

Als u niet over een Wlz-indicatie beschikt en u denkt dat u en/of uw partner daarvoor in aanmerking komt, dan kunt u deze aanvragen bij het Centraal Indicatieorgaan Zorg (CIZ). Ga naar www.ciz.nl. De afdeling Informatie en zorgadvies van Charim kan u ondersteunen bij de aanvraag van deze indicatie. 

Wonen op basis van VPT

U woont in dit appartement op basis van een volledig pakket thuis (VPT). U betaalt naast de eigen bijdrage aan het CAK, huurkosten voor de woning. Er is een inkomenstoetsing van toepassing om in aanmerking te kunnen komen voor wonen in Zonnestaete. Voor vier appartementen bestaat de mogelijkheid om huursubsidie aan te vragen bij de gemeente Veenendaal. Meer informatie over de eigen bijdrage aan het CAK kunt u vinden op: www.hetcak.nl

Terug naar boven