Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Liefdevolle zorg die verder gaat. Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

7.8

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 7.8 op Zorgkaart Nederland.

Over De Engelenburgh

In beweging blijven en zoveel mogelijk zelf doen op de manier die u gewend bent. Dat is het uitgangspunt in De Engelenburgh. Zorg en ondersteuning op maat, appartementen met een gescheiden woon- en slaapvertrek, de centrale ligging, het restaurant met ruime openingstijden en een groene binnentuin. Het zijn belangrijke elementen binnen het aanbod van woonzorgcentrum De Engelenburgh. Centraal gelegen aan de levendige Kerkewijk in Veenendaal.

Uw woning

Zoekt u een veilige woonomgeving met zorg binnen handbereik? Maak dan van De Engelenburgh uw nieuwe thuis. Tijdens uw verblijf in De Engelenburgh geniet u van de privacy van uw eigen appartement. Daarnaast heeft u talloze mogelijkheden om er ‘even uit te zijn’.

Zorgappartement


De appartementen

De Engelenburgh beschikt over 129 ruime en lichte zorgappartementen. De appartementen beschikken over een apart woon- en slaapvertrek. Als bewoner van een zorgappartement heef u uw eigen voordeur en maakt u gebruik van alle voorzieningen en diensten van De Engelenburgh. Uw woning is voorzien van een woonkamer met kitchenette of een keuken annex hal. U heeft altijd een keukenblok met koelkast. Verder beschikt u over een eigen douche en toilet.

Telefonie, televisie en internet

Voor televisie, telefonie en internet zijn aansluitingen aanwezig in uw appartement. U kunt bij KPN zelf kiezen welke diensten u wilt afnemen.De kosten zijn voor eigen rekening.

Meer weten?

Heeft u vragen over het wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Naar Informatie en Zorgadvies

Somatische zorg en dementiezorg


Zorg en ondersteuning dichtbij

Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg is gericht op cliënten die fysieke zorg en ondersteuning nodig hebben. Als bewoner van De Engelenburgh geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf mag blijven doen wat u nog zelf kunt. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer dat wenst en waar dat nodig is. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem. 

Dementiezorg

We bieden ook zorg aan mensen met een psychogeriatrische hulpvraag die behoefte aan een eigen vertrouwde omgeving met eigen meubels. Bij De Engelenburgh hebben zij een eigen appartement met woonkamer en slaapkamer. Overdag kunnen de bewoners terecht in de huiskamer voor een gezamenlijk dagprogramma.  Zij krijgen begeleiding en verzorging (individueel of tijdens groepsactiviteiten) die past bij de hulpvraag. 

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in De Engelenburgh, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag.

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Naar Informatie en Zorgadvies

Wonen met of zonder behandeling


Indicatie met behandeling

Als u op locatie De Engelenburgh komt wonen met de indicatie inclusief behandeling kunt u op de zorg rekenen van een multidiciplinair team, waaronder de een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, EVV'er. Dit noemen we ook wel verpleeghuiszorg. 

Indicatie zonder behandeling 

Als bewoner van een zorgappartement op De Engelenburgh kunt u uw eigen huisarts behouden als die in Veenendaal is gevestigd. Als dit niet het geval is, moet u overstappen naar een andere huisarts. De EVV kan u een overzicht van mogelijk huisartsen geven. Via Charim Vitaal heeft u verder toegang tot een team van aanvullende specialisten. Bijvoorbeeld op het gebied van beweging en voeding. De behandelaren van Charim Vitaal helpen u om uw welzijn te behouden of te vergroten. Zo kunt u langer zelfstandig blijven wonen. 

Meer over Charim Vitaal

Welzijnsactiviteiten


WelzijnsPalet

Als bewoner van De Engelenburgh bent u met een WLZ indicatie automatisch lid van het WelzijnsPalet. Dit betekent dat u kunt genieten van een veelkleurig aanbod van ontspannings- en welzijnsactiviteiten. Met een gevarieerd aanbod is er altijd een activiteit die u aanspreekt. Geniet van gezelligheid, cultuur en meer. De activiteiten worden begeleid voor onze welzijnsmedewerkers en vrijwilligers. De structurele activiteiten binnen het WelzijnsPalet zijn vastgelegd in de locatienieuwsbrief. Voor overige activiteiten kijkt u op de publicatieborden in uw locatie.

Naar het het Welzijnspalet

Dagbesteding

Als u nog thuis woont, maar behoefte heeft aan ontmoeting, gezelligheid en structuur, biedt de dagbesteding uitkomst. Met WMO-toekenning of indicatie van de gemeente, kunt u deelnemen aan de activiteiten. Bent u benieuwd of de dagbesteding iets voor u is?  Bel dan gratis naar 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer. 

Meer over de dagbesteding

Pastorale zorg


Geestelijk verzorger

Als geloof voor u belangrijk is, bent u binnen De Engelenburgh helemaal op uw plek. U kunt onder meer kerkdiensten en bijeenkomsten bezoeken, of in gesprek gaan met onze geestelijk verzorger. Wij bieden geestelijke verzorging vanuit een christelijke visie. De geestelijk verzorger wordt ondersteund door actieve pastorale vrijwilligers en is beschikbaar om u bij te staan na een ingrijpende gebeurtenis of om u te helpen bij geestelijke nood. Hier kunt u ook gebruik van maken als u niet kerkelijk meelevend bent.

Kerkdiensten

Iedere zondag om 10.00 uur is er een kerkdienst in buurthuis De Zwaai, waarin regelmatig onze eigen huisdominee voorgaat. Ook worden er diensten gehouden op andere kerkelijke gedenkdagen.

Pastoraal uur

Naast kerkdiensten organiseren wij op vaste momenten een pastoraal uur, waarin we met elkaar stilstaan bij geloofs- en levensvragen. Iedere vrijdagmiddag is er om 14.30 uur een weeksluiting in De Zwaai. 

Meer weten?

Informatie over deze en andere activiteiten vindt u in het programmaboekje van het Welzijnspalet, in het Engelenburgh-nieuws en op de publicatieborden in De Engelenburgh. 

Informatiegids

Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegids vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim.

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'

Komt u bij De Engelenburgh wonen? Dan vindt u alle praktische informatie in de locatiewijzer De Engelenburgh.

Naar de locatiewijzer van De Engelenburgh


De locatie en appartementen

Appartement

Appartement

Appartement

Restaurant

Restaurant

De Zwaai

De groene binnentuin

In de groene binnentuin

Ingang

360 º rondleiding

Neem een kijkje in de verschillende ruimtes van De Engelenburgh. Van het restaurant of de binnentuin, tot uw appartement en de kapsalon. U kunt ze hier allemaal bekijken en door de ruimtes navigeren met de pijltjes.

Voorzieningen


Restaurant t Veenhuys


Restaurant 't Veenhuys

Verantwoord eten en drinken is belangrijk om fit en vitaal te blijven. Daarom zijn er binnen De Engelenburgh verschillende voorzieningen op dit gebied. 

Restaurant ’t Veenhuys

Restaurant ’t Veenhuys bevindt zich in een sfeervolle ruimte en beschikt over een halfopen keuken. U wordt bediend aan tafel. Vooraf reserveren is niet nodig.

Warme maaltijden

U bent tussen 09:00 en 16:00 welkom voor koffie en gebak. Tussen 11:30 en 16.00 uur kunt u de warme maaltijd of een snack van de kleine kaart bestellen. 

Catering

Heeft u iets te vieren? ’t Veenhuys verzorgt voor u de catering in een van de ruimtes van De Engelenburgh. Bediening door ons personeel is optioneel. 

Broodmaaltijden

Voor uw broodmaaltijden kunt u boodschappen doen in ons winkeltje.

Boodschappen doen


Het winkeltje

In het winkeltje op de begane grond kunt u dagelijks uw boodschappen doen. Naast brood, fruit, zuivel en beleg vindt u er onder andere koekjes, drogisterijartikelen en schoonmaakmiddelen.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 15.00 uur.

Kapper en pedicure


Kapsalon

De kapsalon Sylvester is iedere vrijdag geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur. Bij de receptie kunt u een afspraak maken voor een behandeling.

Pedicure

Bij de receptie kunt u namen en telefoonnummers van pedicures krijgen, die bij u aan huis kunnen komen voor een behandeling. De behandeling komt
voor eigen rekening.

De binnentuin


Wandelen in de binnentuin

Woonzorgcentrum De Engelenburgh beschikt over een uitgestrekte en parkachtige binnentuin met vijver, terraszitjes en veel verschillende planten en bloemen.

Cliëntenraad

Binnen De Engelenburgh worden uw belangen als bewoner behartigd door de cliëntenraad. Het gaat in de raad om een aantal thema’s die te maken hebben met uw verblijf in ons woonzorgcentrum.

Lees meer

Vrienden van De Engelenburgh

De vriendenstichting van De Engelenburgh is per 1 december 2021 opgeheven. Wilt u een gift doen die ten goede komt aan onze bewoners? Neem dan contact op met onze afdeling Informatie en Zorgadvies via 0800-0711 of zorgadvies@zorggroepcharim.nl. Dit kan bijvoorbeeld gaan om legaten of donaties van bewoners, familieleden en vrienden die o.a. activiteiten mogelijk maken voor de bewoners. 

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of de diensten bij De Engelenburgh? Aarzel dan niet om uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel onze afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven