Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

8.6

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.6 op Zorgkaart Nederland.

Over Dragonder

Dragonder is een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met dementie. Bent u op zoek naar passende woon- en zorgomgeving voor een familielid of vriend met dementie? Locatie Dragonder biedt een warm en veilig thuis. De kleinschalige woonvoorziening ligt op een steenworp afstand van het centrum van Veenendaal en grenst aan woonzorgcentrum ’t Boveneind. 

Uw woning

Binnen Dragonder wonen 31 ouderen verdeeld over 4 woongroepen. Elke woongroep heeft een eigen verdieping met een centrale huiskamer. Hier worden de hele dag activiteiten georganiseerd. 

Kleinschalig wonen

 

Huren via Patrimonium

De appartementen in Dragonder worden verhuurd door Patrimonium Woonservice. De zorg wordt geleverd door Zorggroep Charim. Het zorgteam, onze huishoudelijke dienst, welzijnswerkers, vrijwilligers en de familie en mantelzorgers van de cliënten zorgen samen voor een warme en veilige leefomgeving.

Huiselijke sfeer

De huiselijke sfeer maakt van de woongroep een vertrouwde omgeving. Het thuisgevoel wordt versterkt door meubels die onze klanten van vroeger kennen. De bedrijvigheid in de centrale huiskamer doen denken aan die in een groot gezin.

Het appartement

Cliënten van Dragonder beschikken binnen de woongroep over hun eigen 1-kamerappartement van circa 20m2. Elk appartement is standaard voorzien van een hoog-laagbed en een wastafel. Per woongroep delen de bewoners 2 toiletten en een badkamer. Daarnaast is er een centrale huiskamer met balkon aanwezig. 

De inrichting van het appartement

Het appartement mag u naar eigen smaak inrichten. Wij adviseren u om zoveel mogelijk bekende meubels en andere spullen mee te nemen. Hierdoor voorkomt u onnodige prikkels en helpt u mee om het thuisgevoel te behouden. 

Meer weten?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw familielid, partner of vriend(in) voor een verblijf in Dragonder? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding. Kom zelf de sfeer proeven en stel al uw vragen. Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711. Onze medewerkers van Informatie en Zorgadvies vertellen u graag meer.

Veilige woonomgeving


Uw indicatie 

De cliënten kunnen hier tercht met een op basis van PG-indicatie vanaf ZZP 5. Bewoners kunnen naast de zorg vanuit de eigen huisarts gebruik maken van aanvullende behandelingen van betrokken professionals die vanuit verschillende diciplines werken.

Lees meer

Leefstijl en gewoontes

Om een veilige woonomgeving te bieden is het belangrijk dat we een goed beeld hebben van de leefstijl en gewoontes van uw familielid, vriend(in) of kennis. Bij het bespreken en opstellen van het Persoonlijke Zorgleefplan staan we hier dan ook uitgebreid bij stil.

Personenalarmering

Elke ruimte binnen Dragonder is voorzien van personenalarmering. Onze cliënten krijgen de beschikking over een halszender. Bij een melding komt een van de zorgmedewerkers poolshoogte nemen.

Hulpmiddelen

Ook het gebruik van hulpmiddelen is een mogelijkheid om de veiligheid van cliënten te vergroten. De toepassing van deze hulpmiddelen gebeurd altijd in overleg met de specialist ouderengeneeskunde, de verantwoordelijke EVV’er en de eerste contactpersoon van de cliënt.

Activiteiten


Welzijnsactiviteiten

Binnen de verschillende woongroepen in Dragonder organiseren we dagelijks diverse activiteiten voor onze cliënten. Dit gebeurt zowel 1-op-1 als in groepsverband. De activiteiten kunnen variëren van samenzang, geheugentraining, samen televisie kijken, bezoek ontvangen tot nagels lakken en het onderhouden van een eigen moestuintje op het balkon.

Deelname

Uniek aan het WelzijnsPalet is dat ook familieleden, vrienden, bezoekers en wijkbewoners kunnen deelnemen. Dit kan via een strippenkaart waarbij elke activiteit apart afgestempeld wordt. Zonder Wmo- of Wlz indicatie betaald u per activiteit met 3 strippen, ter waarde van €1,50. De strippenkaarten zijn te koop in de Verwensupers van de locaties.

Samen het huishouden doen

Met hulp van zorgmedewerkers, familie, mantelzorgers en vrijwilligers voeren onze klanten zoveel mogelijk zelf het huishouden. Samen het huishouden doen is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven binnen de woongroep. Onze cliënten genieten van ‘samen zijn’ en ‘samen doen’. Bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, de was vouwen, en het koken. Naast het welzijn van onze klanten is er ook aandacht en zorg voor de mensen die het dichtst bij hen staan.

Overige activiteiten

Buiten de huishoudelijke klussen is er ook veel ruimte voor andere activiteiten. Zowel op groepsniveau als 1-op-1 met onze klanten. Natuurlijk stemmen we activiteiten af op de interesses en de mogelijkheden van onze klanten.

Meer weten?

Wilt u zelf de sfeer in Dragonder ervaren? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding. Wij laten u graag zien hoe onze klanten wonen en beantwoorden al uw vragen. Bel dan gratis naar Informatie en Zorgadvies via 0800 0711. Onze medewerkers van Informatie en Zorgadvies vertellen u graag meer.

Eten en drinken


Maaltijden

Binnen locatie Dragonder verzorgen onze cliënten zelf hun maaltijden. Onze medewerkers, familie, mantelzorgers en vrijwilligers zorgen voor de nodige ondersteuning. 

Gezellig samen

Boodschappen bestellen, aardappels schillen, boontjes doppen, en natuurlijk samen eten en opruimen. Per keer bekijken we of onze cliënten een handje willen helpen en wat ze leuk vinden om te doen. Soms is de gezelligheid van het samenzijn al voldoende.   

Uw hulp wordt gewaardeerd

Vindt u het leuk om te helpen met het bereiden van de maaltijden? Uw hulp wordt erg gewaardeerd. En het is een leuke mogelijkheid om tijd door te brengen met uw familielid, vriend(in) of kennis. Gewoon gezellig een keer mee-eten kan natuurlijk ook. Neem hiervoor altijd even contact op met uw EVV’er.

Verjaardagsfeest

Er zijn verschillende mogelijkheden om op feestelijke wijze bij een verjaardag stil te staan. Dit kan binnen de locatie van Dragonder maar ook in een van de ruimtes van de aangrenzende locatie ’t Boveneind. Heeft u plannen of bijzondere wensen? Bespreek ze altijd met uw EVV’er. 

Pastorale zorg


Geestelijk verzorger

Aan Dragonder is een geestelijk verzorger verbonden. De geestelijk verzorger bezoekt u op uw eigen verzoek. Hij voert groepsgesprekken en pastorale gesprekken met de bewoners. Zo’n gesprek kan over geloofsvragen gaan, maar ook over andere thema’s, waaronder zingeving, uw levensverhaal, emoties en vragen rondom ziekte, afhankelijkheid, begeleiding rondom verlies of begeleiding bij het naderend levenseinde. Alle bewoners kunnen een beroep doen op de geestelijk verzorger: ongeacht achtergrond. Schroom dus niet om een gesprek aan te vragen.

Kerkdiensten

Op zondagmiddag bent u vanaf 14.30 uur van harte welkom bij de zondagsdienst in ontmoetingscentrum ’t Raedthuys van locatie t Boveneind. Deze dienst gaat uit van de Protestantse Kerk in Nederland. 

Locatiewijzer


Meer informatie over Dragonder

In de locatiewijzer staat relevante informatie over het wonen op de woon- en zorglocatie Dragonder. 

Naar de locatiewijzer

Uw woonomgeving

Huiskamer

Huiskamer

Kamer

Kamer

Kamer

Dragonder

360 º rondleiding

Neem een kijkje in Dragonder via deze digitale rondleiding. Van de appartementen en huiskamers tot het buurthuis! U kunt ze hier allemaal bekijken en met uw muis door de ruimtes heen navigeren.

Cliëntenraad

Dragonder heeft samen met 't Boveneind een cliëntenraad die uw belangen als bewoner behartigd. Samen met het locatiemanagement zet de cliëntenraad zich in voor een prettige woonomgeving en goede zorg. De cliëntenraad denkt mee en geeft advies namens de bewoners bij vraagstukken rond de verschillende thema’s. 

Lees meer

Contact

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw familielid, partner of vriend(in) voor een verblijf binnen woonvoorziening Dragonder? Kom dan zelf een kijkje nemen. Tijdens een vrijblijvende rondleiding krijgt u een goede indruk van de sfeer en kunt u al uw vragen stellen. Maak een afspraak via onze afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven