Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

8.4

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.4 op Zorgkaart Nederland

Over De Kleine Meent

Welkom bij De Kleine Meent. Een kleine woon- en leefgemeenschap voor acht ouderen met dementie in de landelijk gelegen omgeving van Renswoude. De Kleine Meent biedt royale appartementen waar u zelfstandig kunt wonen. Bovendien is zorg, begeleiding en behandeling binnen handbereik. U woont als bewoner in een groot vrijstaand huis met uitzicht op het weiland en een royale besloten tuin. Wij streven ernaar dat alle bewoners hun leven kunnen voortzetten zoals zij dat gewend zijn. 

Uw woning

De Kleine Meent biedt plaats aan acht bewoners. Als bewoner huurt u uw appartement van de Gemeente Renswoude. De zorg wordt door Zorggroep Charim geleverd en gefinancierd door de Wet langdurige zorg (Wlz), in de vorm van het Volledig Pakket Thuis (VPT).

Uw kamer

 

Uw kamer

De zit-slaapkamer is ingericht met een hoog/laagbed en een kledingkast. U mag de kamer naar uw eigen smaak stofferen en inrichten. Wij geven u de veiligheidsvoorschriften en onze tips mee.

Meer weten?

Heeft u vragen over wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de afdeling Informatie en Zorgadvies van Zorggroep Charim via 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

 

De zorgverlening


Onze zorgverlening

Onze zorgverlening is gericht op het stimuleren van uw zelfstandigheid. Als u ondersteuning nodig hebt, bieden wij u zorg, begeleiding en behandeling. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) stelt, voordat u komt wonen in De Kleine Meent, de zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan.

Medische zorg

U valt, als bewoner van De Kleine Meent, onder de Behandeldienst van Zorggroep Charim. De specialist ouderengeneeskunde is aanwezig bij uw zorgleefplanbespreking. Via de Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) kunt u een consult aanvragen. De specialist oudergeneeskunde bepaalt de juiste medicatie en kan u eventueel doorverwijzen naar een specialist.

Behandeldienst Charim Vitaal

De Behandeldienst (Charim Vitaal) is een team van deskundigen die u multidisciplinaire zorg biedt, zoals behandeling door bijv. fysio of psycholoog passend bij de juiste behandeling. De medewerkers van de behandeldienst kunnen u helpen met het verbeteren of stimuleren van uw functioneren en zelfstandigheid.

Meer over Charim Vitaal

Welzijnsactiviteiten

Medewerkers, vrijwilligers, familie en mantelzorgers organiseren regelmatig ontspannings- en welzijnsactiviteiten in de huiskamer. Voor uitstapjes en grotere activiteiten is er veel begeleiding (één op één) nodig en deze organisatie ligt dan ook in de handen van familie en mantelzorgers. Daarnaast zijn professionele medewerkers vanuit het Welzijnspallet betrokken bij de activering en ondersteuning van welzijn, zowel individueel als in groespverband.

Informatiegids

 


Meer over wonen bij zorggroep Charim

In de informatiegis vindt u alle informatie die van belang is voor het wonen bij een locatie van Charim

Naar de informatiegids 'Wonen bij zorggroep Charim'

 

 

De locatie en appartementen

Appartement

Appartement

Gezamenlijke keuken bij de woonkamer

Gezamenlijke tuin

Gezamenlijke woonkamer

Entree

360º rondleiding

Neem een kijkje bij De Kleine Meent via deze digitale rondleiding. Van de entree en de huiskamer tot een appartement en de tuin. U kunt ze allemaal bekijken en door de ruimtes heen navigeren met uw muis.

Voorzieningen

Eten en drinken


Eten en drinken

Er wordt samen een ‘huishouden’ gevormd. Daarom wordt er gezamenlijk gegeten. De medewerkers bereiden samen met u de maaltijd voor. Ieder krijgt hierbij een taak. Wanneer een gast een keer mee wil eten, verzoeken wij u dit van te voren te bespreken met uw Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV). Wij vragen hiervoor een bijdrage van €6,50, die u contant dient te voldoen. 

Koffie en thee kunt u zelf zetten en inschenken. Als u regelmatig bezoek van familieleden krijgt, stellen we het op prijs als u af en toe de voorraad aanvult. Iets lekkers meebrengen voor bij de koffie is altijd gezellig. 

 

Kapper, pedicure en mondzorg


Kapper 


Er komt een kapper aan huis in De Kleine Meent. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met uw EVV. U kunt rechtstreeks betalen bij de kapper. 

Pedicure 

Regelmatig komt er een pedicure aan huis. U of uw familie kan zelf contact opnemen met de pedicure voor het maken van afspraken en de betaalwijze. De facturatie loopt niet via De Kleine Meent, maar rechtstreeks via de pedicure.

Mondzorg

Als u niet meer in staat bent om zelf naar de tandarts te gaan, kunt u gebruik maken van mondzorg op locatie en een behandeling krijgen van een tandarts, mondhygiënist en/of een tandprotheticus.

Geestelijke verzorging


Kerkdiensten

Wij bieden zorg vanuit een protestants-christelijke visie. U blijft vallen onder de verantwoordelijkheid van uw eigen kerk of (wijk)gemeente. Dit wil zeggen dat de zorg rondom levenseinde, uitvaart en nazorg bij uw eigen kerk of gemeente hoort. 

Wilt u een kerkdienst volgen via een kerktelefoonaansluiting, dan kunt u dit regelen bij uw eigen kerkelijke gemeente. Deze kosten komen voor uw eigen rekening.

Daarnaast bezoekt Ramon Pol, de geestelijk verzorger van De Kleine Meent, de locatie ook regelmatig. Hij begeleidt hoofdzakelijk de groepsactiviteiten zoals onder andere bijbelstudies, zanguur en kerstviering.

Stichting De Kleine Meent

De Kleine Meent kent geen eigen cliëntenraad maar wel een stichting van familieleden die uw belangen behartigt. 

Lees meer

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij De Kleine Meent? Schroom niet uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel de afdeling Informatie en Zorgadvies: 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven