Naar hoofdinhoud

Zorggroep Charim leidt nieuwe medewerkers op

Een groep nieuwe medewerkers is ook dit jaar weer enthousiast begonnen om het vak te leren bij Zorggroep Charim. De medewerkers werken wekelijks in de zorg en doen veel ervaring op in de omgang met cliënten. Tegelijkertijd gaan ze één dag per week naar school om een aantal vakken te volgen.

Meteen aan het werk
Voor het derde jaar op rij start een groep nieuwe medewerkers met hun opleiding. Vanaf september worden de 29 medewerkers door Charim opgeleid tot verzorgende individuele gezondheidszorg (verzorgende IG). De medewerkers leren meteen de kneepjes van het vak, doordat ze in de praktijk aan de slag mogen. Ze leren onder andere om te gaan met de oudere cliënt, oog te hebben voor de verzorging en verpleegtechnische handelingen. De opleiding duurt drie jaar en wordt afgesloten met een diploma.

Werkend leren
Door leerling-verzorgenden op te leiden, biedt Charim mogelijkheden om in de zorg aan de slag te gaan. Eén dag per week gaan de medewerkers de schoolbanken in. Daarvoor werkt Charim samen met ROC A12, Hoornbeeck College en ROC Midden Nederland. Door de combinatie van leren en werken wordt de theorie meteen in praktijk gebracht. Na dit driejarig traject hebben de leerlingen veel praktijkervaring opgedaan en zijn ze officieel verzorgende IG.