Naar hoofdinhoud

Zorggroep Charim en apotheker ZIANN ondertekenen overeenkomst

Op 23 november ondertekenen Henk Prins, voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Charim en Thea Eringa-Reinders, directeur van Zorg Instellingen Apotheek Noord Nederland (ZIANN), een overeenkomst. Vanaf 2016 verzorgt ZIANN de medicatiezorg van Zorggroep Charim.

Zorggroep Charim kiest voor ZIANN omdat deze partij samenwerkt met lokale apotheken en professionele ondersteuning biedt in de zorgtaak. ZIANN is een landelijk opererende organisatie die de medicijnenlevering verzorgt in samenwerking met lokale apotheken. Deze samenwerking is in 2016 geleidelijk ingevoerd bij de locaties van Zorggroep Charim in de regio’s Veenendaal en Zeist.

“Charim wil de beste zorg bieden aan haar cliënten. Goede medicatiezorg is hier een belangrijk onderdeel van,” vertelt Henk Prins. “Zorggroep Charim wil de medicatiezorg optimaliseren voor alle cliënten. Dat ZIANN samenwerkt met de lokale apotheken is van toegevoegde waarde voor onze cliënten en medewerkers. Veelal kunnen ze bij de vertrouwde apotheek blijven.”

Lokale apothekers
Lokale apotheker Joycelyn Jagtenberg van de apotheken Kerkewijk en Zwaaiplein: “Voor de cliënten en medewerkers van Charim is de apotheek letterlijk dichtbij. Er is nauw contact met de lokale huisartsen. Persoonlijk, betrokken en deskundig is waar wij gezamenlijk voor staan.”