Naar hoofdinhoud

Zorggroep Charim digitaliseert de instroom van verwijzingen

Verwijzers in de regio Veenendaal, Zeist, Rhenen, Renswoude, Woudenberg en Amerongen kunnen vanaf heden digitaal verwijzen naar Zorggroep Charim. Om dit te bereiken, is Zorggroep Charim aangesloten op het digitale verwijsplatform ZorgDomein.

Op ZorgDomein is bijna al het zorgaanbod van Nederland te vinden. Het zorgaanbod van Zorggroep Charim is hier vanaf 15 april aan toegevoegd. Verwijzers (zoals huisartsen) hebben zo inzicht in het beschikbare zorgaanbod en het behandelaanbod. Met een paar klikken kiezen zij passende vervolgzorg. De verwijzing gaat vervolgens digitaal uit het informatiesysteem van de verwijzer naar Charim met alle benodigde patiëntinformatie.

Een betere voorbereiding
Zo beschikt Charim bij het maken van de afspraak over alle benodigde informatie om de patiënt op het juiste spreekuur in te plannen. De afspraak is zo gemaakt en de patiënt ziet meteen welke informatie de eerste keer mee moet. Marco Toet, manager van de klantenservice bij Charim spreekt met trots over deze ontwikkeling:

Met de digitalisering van de verwijzingen via ZorgDomein, verlenen wij onder andere eerstelijns verwijzers een nog betere service. De processen worden efficiënter ingericht en daarmee zijn de verwijzers beter geholpen in de zoektocht naar passende zorg voor hun patiënten.’

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over ZorgDomein of het aanbod van Zorggroep Charim? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Charim via klantenservice@zorggroepcharim.nl of telefonisch via: 0800 0711