Naar hoofdinhoud

Zorggroep Charim breidt aanbod uit

Wie bij De Meent in Veenendaal aan komt rijden, ziet in een oogopslag dat er volop verbouwd wordt. Op de bouwplaats verrijst Zonnestaete, in opdracht van Zorggroep Charim. De nieuwe huurappartementen aan Grote Beer 10 zijn geschikt voor echtparen, van wie een van de partners verpleegzorg nodig heeft. De eerste bewoners kunnen in november van dit jaar al hun fonkelnieuwe woning betrekken.

Tekst: Feike Klomp
Bron: Veenendaalse Krant

,,De ruime appartementen van Zonnestaete zijn rechtstreeks bereikbaar voor de bewoners en hun gasten. De woningen bieden alle comfort. Echtparen huren een appartement bij Charim en ontvangen de benodigde zorg vanuit locatie De Meent, pal ernaast. De echtparen wonen geheel zelfstandig, maar kunnen vertrouwen op zorg en faciliteiten dichtbij”, legt Directeur Services Bram van Hunnik namens Zorggroep Charim uit. ,,U beschikt straks gewoon over een eigen adres met huisnummer, maar als er zorg nodig is, is die direct beschikbaar.”

Het is helder voor Zorggroep Charim, dat niet voor niets ‘toewijding’ betekent, het zorglandschap verandert in sneltreinvaart. ,,Er is meer aandacht voor het individu, en die boodschap begrijpen wij. Daarom zijn we, naast de bouw van Zonnestaete, bezig met een groot revitaliseringsproject van locatie de Meent. Dat houdt in dat het gebouw zelf blijft bestaan maar alles gemoderniseerd wordt. Zowel binnen- als buiten. Een stappenplan waar we naar verwachting tot aan de zomer van 2019 mee bezig zijn.” De kamers, compleet met nieuwe sanitairgroepen, krijgen een moderne duurzame look. Charim vernieuwt het pand gefaseerd: ,,Als het ene deel klaar is, verhuizen de cliënten terug naar hun nieuwe onderkomen.”

Vernieuwde voorzieningen
,,De echtparen mogen gebruik maken van deze vernieuwde voorzieningen die locatie De Meent biedt”, vervolgt van Hunnik zijn uitleg: ,,Denk daarbij aan de maaltijden in het restaurant, de kerkdiensten en de dagbestedingsactiviteiten. De Meent is te vergelijken met een ‘woondorp’ met voorzieningen als een restaurant, kapper, pedicure en de behandeldiensten van Charim Vitaal. De echtparen plukken daar de vruchten van.”

Bij elkaar blijven
Dankzij deze appartementen kan een echtpaar, ondanks de zware zorg voor één van de partners, toch bij elkaar blijven. ,,Dat vinden wij van grote betekenis. We zijn daarom blij deze woonvorm nu te kunnen bieden. Het aantal appartementen is beperkt, dus we raden echtparen aan snel te reageren, ook als zij vragen hebben. Schroom niet om de telefoon te pakken. Wij geven graag meer duidelijkheid.”

De inschrijving voor de echtparenappartementen staat momenteel open. Om in aanmerking te komen voor een huurappartement dient één van de partners een indicatie voor zorgzwaartepakket 5 of hoger te hebben. Meer informatie geeft de klantenservice van Zorggroep Charim.

Meer informatie
Kijk op www.zorggroepcharim.nl/zonnestaete en neem contact op via 0800 0711 of klantenservice@zorggroepcharim.nl.

Bron: Veenendaalse Krant.

Bram van Hunnik licht het bouwproces toe. Foto: Veenendaalse Krant

Bram van Hunnik licht het bouwproces toe. Foto: Veenendaalse Krant