Naar hoofdinhoud

Geslaagde wintermarkt in Elim

Het is intussen een jaarlijks fenomeen in Amerongen en omgeving: de wintermarkt in Elim. Het stralende weer van vandaag nodigt veel mensen uit om naar deze wintermarkt te komen. Buiten staat een kraam met vers gerookte vis waarvan de heerlijke geuren zich over het plein verspreiden.

Marktkramen
Bezoekers worden in de hal meteen verleid door de overheerlijke geur van oliebollen. Binnen een half uur worden er dan ook al vierhonderd oliebollen verkocht. Als de bezoekers de hal verder binnen wandelen, kunnen ze een lot kopen. Voor €1 zijn grote prijzen te winnen. Om half vijf die middag is de loting. De opbrengst daarvan gaat naar de zendingswerkers van Elim.

Zelfgemaakt
Een aantal bewoners en medewerkers staan ook achter de kramen. Zij verkopen zelfgemaakte kaarten, handige huishoudelijke spullen of geven een workshop. Een meneer uit Leersum verkoopt zijn eigen honing. Hij maakt dit al 75 jaar bij hem thuis en vandaag mogen de bezoekers van de wintermarkt meegenieten van deze lekkernij. Verder zijn er bloemstukken te koop, diverse schoonheidsproducten, boeken en er is een kledingkraam.

Draaien maar!
Later op de middag komen de schoolkinderen met hun opa en oma mee naar de wintermarkt. Zij genieten van de taart, poffertjes en vooral van het rad. Ze mogen aan het rad draaien en kunnen daarmee prijzen winnen. Bezoekers kunnen ook een workshop “boomstam schilderen” volgen. Op de schijf van een boomstam schilderen zij de mooiste figuren. Zo is de wintermarkt een mooie middag waarop inwoners uit heel Amerongen elkaar ontmoeten.