Naar hoofdinhoud

Wat smaakte ze lekker!

Afgelopen vrijdag kon je de lucht van versgebakken pannenkoeken ruiken in Amandelhof. Ruim 200 pannenkoeken werden gebakken door bakkers van Koopmans.

Het was druk in ‘De Schakel’. Met een gezellig muziekje op de achtergrond was het een feestelijke aangelegenheid. De tafels stonden gedekt met poedersuiker en stroop. De perfecte combinatie om te genieten van een lekkere pannenkoek.

Bakspecialisten
De pannenkoeken werden gebakken door de bakkers van Koopmans. Koopmans staat bekend als dé Hollandse bakspecialist sinds 1846. In de keuken van Amandelhof waren de bakkers al op tijd begonnen met het bereiden van beslag en het bakken van de pannenkoeken. Professionele bakkers! De pannenkoeken worden in de lucht gedraaid en vakkundig opgevangen in de pan. Dat doet niet iedereen ze na zo blijkt uit het verhaal van een mevrouw aan een van de tafels: “Ik deed het altijd gewoon met de spatel hoor, maar wel knap als je het kan’.

Heerlijk!
Ruim 70 bewoners hebben genoten van de pannenkoeken. Voor hen die niet naar ‘De Schakel’ konden komen werden ze gebracht.  Hoe de smaakte? Het antwoord is eenduidig: heerlijk! De pannenkoekenbakkers gaan met applaus naar huis!

Nationale Pannenkoekendag
Het was afgelopen vrijdag de twaalfde editie van de Nationale Pannenkoekendag. De dag is een initiatief van Tefal en Koopmans. Ruim 1.250 bassischolen hebben door het hele land meegebakken in diverse woonzorgcentra’s. Op Nationale Pannenkoekdag worden ouderen in het zonnetje gezet met zelfgebakken pannenkoeken.