Naar hoofdinhoud

Vrijwilligers vernieuwen vlonder bij De Meent

De vlonder aan de gracht bij locatie De Meent in Veenendaal is afgelopen vrijdag in één middag vernieuwd. Het is een vrijwillig initiatief van bouwbedrijf Van Wijnen. Het bouwbedrijf heeft opdracht gekregen om De Meent te revitaliseren. De vernieuwing van de vlonder is geen onderdeel van dit project, maar kon gerealiseerd worden dankzij de vrijwillige inzet van Van Wijnen en enkele andere partijen.

Van Wijnen leverde kosteloos materialen en personeel voor het vernieuwen van de vlonder. Wout Groot Koerkamp van bouwbedrijf Van Wijnen: ‘We doen altijd iets extra’s als een project is opgeleverd. Nu kwam de vlonder op ons pad. Die moest vernieuwd worden. Het is mooi om deze activiteit samen met Charim en de andere partijen te doen. Het zorgt voor teambuilding. En we laten graag iets tastbaars achter, wat blijvend is voor bewoners.’

Heerlijke lunch
Er waren zo’n twintig vrijwilligers aanwezig. Naast medewerkers van Van Wijnen, waren ook medewerkers van Marc Prosman Architecten, Unica, BBC Bouwmanagement en van Zorggroep Charim van de partij. Zodoende kon ook de omgeving rondom de vlonder begaanbaar gemaakt worden voor bewoners. De locatiemanager van De Meent, Mariëtte Foppen, liet als blijk van waardering een heerlijke lunch bezorgen voor alle vrijwilligers. 

Visplaats
Zo’n 10 jaar geleden werd de vlonder aangelegd als visplaats voor de bewoners van De Meent. Het afgelopen jaar werd de vlonder afgezet, omdat het niet meer veilig was de vlonder te betreden. Sinds vrijdag kunnen bewoners met een mantelzorger of vrijwilliger weer heerlijk op het bankje aan het water zitten.