Naar hoofdinhoud

Vrijwilligers Amandelhof in het zonnetje

Amandelhof organiseerde voor de vrijwilligers van de verpleegunits een ontzettend gezellige en warme bijeenkomst. De vrijwilligers werden in het zonnetje gezet omdat zij zulk dankbaar werk leveren.

Bijzondere taarten
De middag werd gevierd met onder andere de taarten van de Bijzondere Taarten Fabriek. Iedereen werd verwend met worteltaart, kersentaart en bonbons. Het was een fijne manier om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen.

Hart voor ouderen
De activiteitenbegeleider nam het woord en bedankte iedereen persoonlijk voor de inzet van de afgelopen jaren. Verschillende vrijwilligers hebben zo veel verschillend werk gedaan. Iedereen deed stuk voor stuk waar zijn of haar hart en talent lag.
Dat was voor de één het begeleiden van bewoners bij een kerkdienst. Zo'n dienst zorgde bij veel bewoners voor herkenning. De organist was ook vrijwilliger. Zijn orgelspel leverde altijd positieve reacties op dankzij de herkenbare liederen.

Andere vrijwilligers hebben hart voor creativiteit. Zij schilderden en tekenden met cliënten. Zo leerden ze hen goed kennen en waren ze heel betrokken bij de beleving van de bewoners.

Sommige vrijwilligers hebben jarenlang in Amandelhof gewerkt en zijn nog lang daarna blijven hangen om te helpen. Zo is een oud-teamleider gebleven om met de bewoners samen te zingen. Zij slaat de juiste toon aan met de oude en bekende liedjes.

Alle vrijwilligers hebben in elk geval één ding gemeen: iedereen heeft hart voor de ouderen. En dat hebben ze met volle inzet laten blijken.

Terugblik
Op het einde van de bijeenkomst vullen de vrijwilligers elkaar aan in wat ze allemaal gedaan hebben met de cliënten. Wandelen, zwemmen, bingo, uitjes naar de dierentuin en kerstshows bezoeken. "Velen stonden bij de voordeur met hun mouwen opgestroopt en konden niet wachten om iets voor de bewoners te betekenen, op welke manier dan ook. Dit geeft zo veel voldoening."