Naar hoofdinhoud

Veenendaalse Krant: "Oud en jong spelen samen"

Op 15 maart 2017 verscheen in de Veenendaalse Krant het onderstaande artikel.  Het artikel is ook te vinden op de website van de Veenendaalse Krant.

"Leerlingen van de Christelijke Basisschool 't Speel-Kwartier aan de Ruiterijweg in Dragonder-Oost en locatie De Meent van Stichting Zorggroep Charim hebben elkaar vandaag in de Meent jarenlang trouw beloofd. De intentie is dat de scholieren activiteiten gaan doen met de ouderen. Spelletjes als mens erger je niet, sjoelen, geheugentest en de toren van Pisa verschenen op de tafels.

Aart Aalbers

De Meent en 't Speel-Kwartier willen met elkaar in contact komen en verbinding zoeken. De leerlingen en de kwetsbare, veelal demente, ouderen wonen bij elkaar in de buurt. De leerlingen van groep 8 zijn vandaag en gisteren niet alleen voor de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst naar de Meent gekomen. Er was nog een reden. Deze week is de week van 'Zorg en Welzijn'. Onder leiding van Zorgpalet Charim verrichtten de kinderen activiteiten met de veelal demente ouderen.

Meester Gert Jan van der Horst ziet de meerwaarde er wel van in. ,,We komen elkaar in de buurt tegen en dan is het belangrijk dat we iets van elkaar afweten. De kinderen vonden het wel spannend. We gaan als school kijken of we het kunnen uitbreiden naar de groepen met jongere leerlingen." Leerling Evi speelde een quiz.,,Ik vind het wel leuk, het valt mee. Sommigen doen zelfs enthousiast mee."

OVEREENKOMST Vandaag is in aanwezigheid van wethouder Nermina Kundi? een overeenkomst getekend. Het contract is een initiatief van, en tot stand gekomen door de adviesraad Gemeentelijk Diversiteitsbeleid Veenendaal in het kader van Jong Veenendaal Doet. Deze door burgemeester en wethouders benoemde, en onder voorzitterschap van Wim van Keulen bestaande adviesraad, gaat nog twee scholen benaderen om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

UITBREIDEN Marlies Bochane coördineert namens Charim de activiteiten. ,,Dit is het eerste project en we tasten af hoe het gaat en proberen ook De Engelenburgh en het Boveneind erbij te betrekken." "