Naar hoofdinhoud

Troubadour verrast bewoners op de De Looborch

Het is een gezellige drukte op het plein van De Looborch. Troubadour André Schreiber komt langs met zijn gitaar en dat zorgt voor heel wat belangstelling onder de bewoners.

Vrolijke muziek
Bewoners, familieleden en medewerkers komen op maandagmiddag 16 september bij elkaar op ’t Looplein. Ook omwonenden komen langs om van de muziek te genieten. Onder het genot van een kop thee en koffie begint de troubadour met een aantal oud-Hollandse liedjes. Daarna komen onder andere Toon Hermans en Elvis Presley voorbij. Met liedjes als ‘My bonny is over the ocean’, ‘24 rozen’ en ‘Daar in dat kleine café aan de haven’ beginnen de mensen luidkeels mee te zingen. De medewerkers staan uitgebreid mee te dansen in de gangen.

Herinneringen
De liederen roepen veel herinneringen op onder de bewoners. Een bewoonster vertelt: ‘Mijn vader zat op zee tijdens de oorlog. Dat waren spannende tijden. Voor de vrouwen die thuis achterbleven werden avonden georganiseerd waar we deze liederen ook zongen. Als ik ze nu weer hoor, herinnert het me aan die tijd.’

Daarna genieten de mensen van heerlijk Italiaans ijs. De troubadour speelt nog een aantal luisterliedjes en meezingers. Hij maakt veel contact met de bewoners, praat met iedereen en beweegt met de luisteraars mee. Er komt veel energie vrij in de zaal.