Naar hoofdinhoud

Locatie Elim geniet van smaakvol themadiner

Het restaurant van locatie Elim is voor één avond omgetoverd tot een onderwaterwereld. Daar werd namelijk een themadiner uitgevoerd door kok Lieke op ’t Hof. Vanuit het project Smaakvol bij Charim heeft Lieke het diner ontworpen en samen met medewerkers en Holland Food Service serveerde zij een prachtig gangenmenu uit.

Onder water
De menukaarten op tafel zeggen genoeg: er komen straks heerlijke visgerechten op tafel. De bewoners en gasten werden verrast door een garnalenspiesje, gevolgd door paprikasoep met zeekraal. Als hoofdgerecht werd er zalm in een pakketje met aardappelpuree en groenten geserveerd. Het diner eindigde met een heerlijk dessert van mango en kokos.

Kok Lieke wilde geen standaard diner ontwerpen en dat is haar gelukt met het thema ‘Onder water’. Lieke vertelde: ‘De smaken van de vis en de groenten zijn perfect voor de bewoners. Het is ook weer eens wat anders dan normaal. De menukaart en de gangen geven echt het idee van een restaurant.’

Smaakvol bij Charim
Deze restaurantbeleving is dan ook onderdeel van het concept Smaakvol bij Charim. Daarbij is Charim bezig om op elke locatie de beleving van de maaltijd dichtbij de cliënt te brengen. Een voorbeeld hiervan is de introductie van een a la carte restaurant op de locaties. Daarvoor wordt een speciale hoek ingericht, waar mensen kunnen genieten van hun diner. In plaats van de gebruikelijke maaltijd kunnen bewoners, familieleden en buurtbewoners dan kiezen voor een maaltijd van de menukaart. Lekker uit eten in eigen huis. Dit maakt van de maaltijd een echte sfeerbeleving.

Vanuit Smaakvol bij Charim volgen de koks van Charim een opleiding om dit binnen hun locatie neer te zetten. Eén van hun opdrachten was om een themadiner te ontwerpen. De kok die zijn of haar diner het beste uitwerkte mocht het diner uitvoeren op locatie. Lieke heeft het diner goed uitgedacht en kon daarom afgelopen week in samenwerking met Holland Food Service de onderwaterwereld leven inblazen.  

Vaker doen
Op een aantal locaties van Charim is het a la carte restaurant al dagelijks in werking. Lieke, bewoners en medewerkers vinden het een leuk idee om op locatie Elim alvast te beginnen met een maandelijks themadiner. ‘Iedereen was zo enthousiast en het zorgt voor zo’n leuke verbinding met en tussen bewoners dat we dit hopelijk vaker kunnen organiseren!’