Naar hoofdinhoud

Feestelijke drukte bij de Open Dag op De Looborch

Het was een gezellige en feestelijke drukte tijdens de Open Dag op locatie de Looborch van Charim. Bezoekers konden op verschillende manieren ervaren hoe de zorg werkt: een tillift uitproberen, de logeerkamer bekijken, verschillende innovaties in de zorg proberen en afsluiten met een gezonde smoothie of lekkere pannenkoek.

Zorginnovaties
Op het grote binnenplein van De Looborch kwamen verschillende groepen samen: van oude bekenden tot geïnteresseerden en van (oud-)medewerkers tot familie van bewoners. Op dit plein stonden verschillende zorginnovaties klaar om uitgeprobeerd en ervaren te worden. De tillift werd niet als eng ervaren, de stoel die gebruikt wordt om bewoners te ondersteunen bij opstaan na een val, wel: “Eigenlijk vindt iedereen het spannend, maar zodra de stoel omhoog gaat, valt het reuze mee. En de stoel heeft ook bijna geen onderhoud nodig, we moeten alleen niet vergeten om de accu op te laden.” aldus een medewerker.

Kom en ontdek
Hoewel het thema van de Open Dag ‘Kom en ervaar!’ was, hebben veel bezoekers vooral nieuwe dingen ontdekt. Zo konden mensen een kijkje nemen in de logeerkamer voor mantelzorgers en familie van bewoners en was men verrast over het feit dat ook mensen die niet op De Looborch wonen, deel kunnen nemen aan de dagbesteding.

Feestje
Op ’t Looplein hing een feestelijke sfeer door de muziek van de accordeonist en de contactclowns. Tijdens de lunch genoten bewoners en bezoekers gezamenlijk van een lekkere pannenkoek van Brams pannenkoeken en een smoothie. Hier kon ook een gesprekje aangeknoopt worden  met het Alzheimercafé of de klantenservice. De casemanager dementie was er om de vragen omtrent indicaties te beantwoorden.  

Werken bij Charim?
In de Werken bij-gang werden diverse gesprekken gevoerd over werken en leren bij Charim. Er zijn verschillende plekken voor vakantiekrachten, zorgmedewerkers en leer-werkplekken beschikbaar bij Charim. Een collega gaf lachend aan: “Ooit begon ik hier ook als vakantiekracht, je weet maar nooit waar dat toe kan leiden.”

Geslaagd
Bezoekers gingen verrast de deur uit na hun bezoek aan De Looborch: “Er schuilt meer achter de deuren van een woonzorgcentrum dan je denkt!” aldus een bezoeker.

Bekijk hier een korte terugblik op de Open Dag: