Naar hoofdinhoud

Snuffelcorner schenkt cheque aan De Wingerd

Op 1 maart 2017 verscheen in de Rijnpost het volgende artikel.

"De Snuffelcorner steunt De Wingerd

RHENEN/AMERONGEN - En andermaal werd door 'De Snuffelcorner', een kringloopwinkel in Rhenen, een goed doel gevonden om financieel te steunen. Dit keer werd een donatie van maar liefst duizend euro geschonken aan Hospice De Wingerd in Amerongen. Een cheque die dankbaar ontvangen werd door Peter Kits, in de hoedanigheid van voorzitter van de stichting 'Vrienden van De Wingerd', Lily Kerkhof, coördinatrice van De Wingerd en de verpleegkundigen Hetty van den Berg en Addy Mook.

Donaties
Bea Kaper, een van de vrijwilligers, kwam met het idee dit keer de 'De Wingerd een financiële bijdrage te schenken. Samen met Willemien Stomphorst, eveneens vrijwilligster, werd vorige week vrijdag de cheque overhandigd op 'De Wingerd' Locatie aan de Koenestraat in Amerongen. Door Peter Kits, Lily Kerkhof, Hetty van den Berg en Addy Mook werd de financiële gift in grote dankbaarheid aangenomen.

''We zijn voor een deel van de zorg voor de mensen die in de hospice verblijven afhankelijk van donaties. Met deze mooie bijdrage kunnen we onder meer een deel van een zorgbed aanschaffen'', zegt Lily Kerkhof. 'De Snuffelcorner' en 'Uniek' zijn gelieerd aan de Stichting 'Kerk Onder Dak'. De opbrengst van de verkoop van gebruikte spullen gaat naar het herstel van het dak van de Cunerakerk. ''Maar niet alles. De vrijwilligers bedenken elk jaar een goed doel, dat met een financiële gift gesteund kan worden. Zo is er eerder geldelijke steun gegaan naar de stichting 'Duchene', naar een zorgboerderij voor kinderen met een beperking en kreeg ook een orgelfonds steun'', aldus Bas Stoker, voorzitter van de Stichting 'Kerk Onder Dak'.

Kwaliteit leven
Het idee van Bea Kaper om 'De Wingerd' als goed doel te kiezen werd door de overige vrijwilligers omarmd. Hospice 'De Wingerd' biedt High Care palliatieve terminale zorg aan cliënten bij wie medisch gezien geen genezing meer wordt verwacht en die nog maar een levensverwachting van maximaal drie maanden hebben. De zorg richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en omvat alle aspecten van het menszijn."

Het artikel is ook te vinden op de website van Rijnpost.