Naar hoofdinhoud

Samenwerkingsverband Dementie Veenendaal lanceert website

De samenwerkende zorgorganisaties Zorggroep Charim, QuaRijn, Vitras, Lelie zorggroep, Joost Zorgt Nederland, Opella, de King Arthur Groep, Veens en de gemeente Veenendaal hebben een website gemaakt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers: www.dementieveenendaal.nl

Op dit online dementieportaal staat actuele informatie over de persoonlijke begeleiders, de zogenoemde casemanagers, die mensen met (vermoeden van) dementie kunnen ondersteunen. De casemanagers staan er met foto en een eigen kijk op dementie op, zo krijgt de mantelzorger een beter beeld bij de verschillende zorginstellingen.

Luisterend oor
De casemanager biedt een luisterend oor, zoekt naar praktische oplossingen van problemen en weet goed de weg naar de mogelijkheden die er zijn voor mensen met dementie. Behalve informatie over de casemanagers vindt u op de website ook verwijzingen naar dementiegerelateerde diensten die de zorgorganisaties in de gemeente Veenendaal aanbieden.

Comfortabel zelfstandig thuis
Het dementieportaal verwijst en biedt hulp aan mensen om zo lang mogelijk en comfortabel zelfstandig thuis te blijven wonen met dementie. Met de vermindering van het aantal verpleeg- en verzorgingshuizen wordt het steeds belangrijker voor mensen met dementie en hun mantelzorgers om informatie zelf te kunnen raadplegen.

Het dementieportaal, dat gemaakt is door Activeinfo Communicatie, zorgt ervoor dat online de benodigde informatie beschikbaar is, is daarnaast ook een app en geeft de bezoeker de gereedschappen om zelf te kiezen en mee te beslissen over de best passende zorg.