Naar hoofdinhoud

Ina Wijma nieuw lid Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Zorggroep Charim heeft onlangs - op voordracht van en in nauwe afstemming met de Centrale Cliëntenraad - drs. H. (Ina) Wijma benoemd als lid van de raad. Met haar komst is de Raad van Toezicht van Zorggroep Charim weer voltallig. Ina volgt Joke Overeem-Prins op, die in oktober 2016 afscheid nam.

Ina heeft na haar HBO-V-opleiding als verpleegkundige verschillende functies gehad in de zorg. Vanuit haar passie voor ontwikkeling is zij na haar universitaire studie Veranderkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen gaan werken als trainer/adviseur en specialiseerde zij zich verder in verandermanagement. De laatste jaren is ze, naast Raad van Toezicht-lid, werkzaam als verandermanager in de zorg. Ina wil graag haar deskundigheid vanuit de RvT inzetten voor de verdere ontwikkelingen bij Charim en ziet het als een extra meerwaarde dat ze dit mag doen op voordracht vanuit de cliëntenraad.  

Blij met komst
'We zijn blij met de komst van Ina', zegt Maarten van Ginkel RA, voorzitter van de Raad van Toezicht van Charim. 'Met haar expertise en ervaring vormt ze een aanwinst voor de Raad van Toezicht.' Ina zal zich richten op het aandachtsgebied 'kwaliteit en veiligheid' als lid van de auditcommissie die zich hiermee bezighoudt.
De Raad van Toezicht bestaat, naast Maarten van Ginkel en Ina Wijma, verder uit ir. Herman de Boon, Pieter Foekens MBA, Sjaak den Heijer en ir. Hans Hoepel.