Naar hoofdinhoud

Oplevering tuinhuis van hospice De Wingerd

Afgelopen donderdag was weer een memorabel moment voor Hospice De Wingerd van Zorggroep Charim: de realisatie van het lang verwachte tuinhuis was weer een stap dichterbij. Betrokken partijen zetten hun handtekening en daarmee was de oplevering van het Tuinhuis een feit.

Grote glazen wand

De handtekeningen werden gezet namens de heer Kort van Bouwbedrijf Davelaar, de heer van Dijk, projectcoördinator van Lengkeek architecten en ingenieurs BV en de heer van Achterberg, directeur Services van Zorggroep Charim. Jacomijn Wittenberg, locatiemanager van Hospice De Wingerd geeft aan dat ze erg blij is met deze stap. ‘Zo hebben de cliënten en hun naasten binnenkort de mogelijkheid om wat meer van buiten te kunnen genieten, zich even terug te trekken of te ontspannen, buiten de muren van hun kamer in het hospice.’ Want zo ontstond het idee van het tuinhuis: een onderkomen met een grote glazen wand zodat cliënten, vanuit hun bed, rolstoel of stoel zowel binnen als buiten zonlicht kunnen voelen.

Afronding

De laatste fase is nu aangebroken en binnenkort is er een officiële opening. Jacomijn: ‘De totaalzorg en behandeling die we geven is gericht op de cliënt en zijn of haar naasten en beoogt een zo draaglijk en menswaardig leven tot het einde toe. Het uitgangspunt is: Voeg geen dagen aan het leven, maar leven aan de dagen. Daar geven we ook invulling aan door middel van het Tuinhuis.’
Naast het feit dat het tuinhuis er komt zal het hospice zelf ook een nieuwe ingang krijgen. Met de nieuwe ingang, die ook logischer is qua positie, wordt de binnenkomst in het hospice een stuk vriendelijker.