Naar hoofdinhoud

Open ochtend dagbegeleiding Rhenen op zaterdag 24 september 2022

De dagbegeleiding van zorglocatie De Tollekamp van Zorggroep Charim opent haar deuren tijdens een open ochtend op zaterdag 24 september. Geïnteresseerden zijn van 10.00 tot 12.00 uur welkom bij de dagbegeleiding aan de Dokter Wallerstraat 2 in Rhenen. 

Ouderen die thuis wonen, ontmoeten op de Dagbegeleiding leeftijdgenoten. Er is warme aandacht en veel ruimte voor wat zij leuk vinden om te doen. Zo zijn zij weer actief bezig en dat geeft kleur aan de week. De Open Ochtend is bedoeld om te laten zien wat een verschil dat maakt.

Programma
Tijdens de open ochtend maken bezoekers kennis met de dagbegeleiding. Hoe ziet de ruimte eruit? Hoe is de sfeer? Net als anders is er die dag een ontspannen programma. Bezoekers maken een praatje over het nieuws in de krant, proberen de ‘braintrainer’ op de computer uit of doen een puzzel.

Thuis wonen, maar wél aanspraak
De dagbegeleiding geeft structuur en inhoud aan de dag. Net zo belangrijk zijn de sociale contacten en het onderhouden van vaardigheden. Leuke uitjes zorgen dat er iets is om over te praten. Ook prettig: de mantelzorger(s) thuis worden even ontlast.

‘Ik dacht eerst: ik ga toch niet tussen die ouwe mensen zitten!’ vertelt een cliënt. Maar inmiddels denkt hij daar heel anders over. ‘Het is heel gezellig. Ik had dit veel eerder moeten weten. Eerder zat ik maar alleen op m’n balkon. Maar hier is het altijd leuk en heb ik aanspraak. Laatst hebben we pannenkoeken gebakken. Ik zou het nu nooit meer willen missen.’

Indicatie
Om in aanmerking te komen voor dagbegeleiding, is een indicatie nodig. U kunt hier meer informatie over krijgen tijdens de open ochtend.

Meer informatie
Neem contact op met de afdeling Informatie en Zorgadvies via 0800-0711 of zorgadvies@zorggroepcharim.nl.