Naar hoofdinhoud

Nieuwbouw van Elim en De Wingerd biedt meer ruimte voor cliënten

Op vrijdag 8 december is de nieuwbouw van zorglocatie Elim en Hospice De Wingerd officieel opgeleverd. Aan de voorzijde van het gebouw zijn voor de bewoners van Elim drie balkons gecreëerd. Bij Hospice De Wingerd zijn extra ruimtes gerealiseerd op de begane grond. 

Aansluiten op woonwensen
Met de nieuwe balkons sluit Elim aan bij een grote wens van de bewoners en hun naasten om toegankelijke buitenruimte dichtbij te maken. Het is voor bewoners nu mogelijk om op hun eigen verdieping naar buiten te gaan. Daarmee wordt het gevoel van ruimte en vrijheid verder vergroot. 
Locatiemanager van Elim, Dominique Dautzenberg is blij met de nieuwe balkons: De balkons zijn ontzettend mooi geworden. "Het is fijn dat wij nu met bewoners eenvoudig en gelijkvloers naar buiten kunnen. Even een frisse neus halen, samen koffiedrinken in de zon of zelfs een gezamenlijke maaltijd buiten gebruiken horen nu tot de mogelijkheden." 

Extra kamers voor het hospice
Niet alleen Elim heeft door de balkons meer ruimte. Ook Hospice De Wingerd had hierdoor mogelijkheid om uit te breiden. Op de begane grond zijn twee badkamers en twee multifunctionele kamers gerealiseerd. De Wingerd heeft nu zeven appartementen waar mensen in hun laatste levensfase zorg kunnen ontvangen.

Ook Jacomijn Wittenberg, locatiemanager van De Wingerd, is enthousiast over de nieuwbouw: “De uitstraling van ons gedeelde gebouw is prachtig geworden! Het gebruik van de materialen sluit heel mooi aan bij de omgeving. We zijn dankbaar voor de mooie nieuwe ruimtes en zullen deze volop inzetten voor alles wat nodig is in de zorg voor hospicecliënten en hun naasten.”

Feestje met bewoners
De oplevering van de nieuwbouw is vrijdag 8 december samen met de bewoners de aannemer gevierd. Onder het genot van een taartje mochten bewoners voor het eerst de balkons betreden. De bewoners reageerden blij bij het zien van de nieuwe balkons: “Het is fijn dat ik met de rolstoel het balkon op kan. En vanaf daar kan ik lekker wegkijken over de bossen en Amerongen.”

Waardering voor de aannemer
Een verbouwing is altijd onrustig voor bewoners van een zorglocatie. Ook in en rondom Elim en De Wingerd hebben de bewoners en buurtbewoners enkele maanden in de rommel gezeten. Charim spreekt haar waardering uit voor aannemer Davelaar uit Woudenberg. Zij wisten de overlast te beperken en hebben een prachtig resultaat opgeleverd. Naast een prachtig gebouw, ontving Jacomijn van de aannemer ook een bankje voor de tuin van De Wingerd.