Naar hoofdinhoud

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Op vrijdag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop verpleeghuis De Meent mantelzorgers in het zonnetje zette met een cadeautje!

Het thema was net als vorig jaar ‘Mantelzorg doe je samen’, waarin het waarderen van mantelzorgers centraal staat. In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Maar liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat mantelzorgers over het algemeen voor bekenden zorgen, vinden ze hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Zonnig cadeautje
In De Meent werden de mantelzorgers verrast met een zogenaamd groeicadeautje: een terracotta bloempotje met een zakje zonnebloemzaad en een tablet kokos aarde. Van deze zonnebloemen kunnen de mantelzorgers de hele zomer lang genieten en brengen ze het (zomer)zonnetje in hun tuin of op hun terras of balkon. Ze zijn niet alleen mooi, maar de zaden zijn ook een lekkernij voor henzelf of voor vogels.