Naar hoofdinhoud

Charim investeert in mantelzorgerondersteuning

Werk en mantelzorg is een pittige combinatie. Hoe kan een zorgorganisatie er zijn voor mantelzorgers van de cliënten? En wat kan een werkgever betekenen voor medewerkers die mantelzorger zijn?  

Charim investeert in mantelzorgondersteuning. Mantelzorgondersteuners Janny Beumer en Albertine Bruggink zijn in dienst van Charim. Zij helpen dagelijks mantelzorgers om de combinatie van werk en mantelzorg goed vol te houden. Beumer en Bruggink ondersteunen teams die werken in de zorg en gaan ook met mantelzorgers zelf in gesprek. In samenwerking met de teams zien zij waar knelpunten liggen en bieden ze een luisterend oor  aan mantelzorgers en collega’s.

Ondersteuning en advies
De mantelzorgondersteuners bieden geen kant-en-klare oplossing, maar maatwerk. Zij adviseren en ondersteunen. Dat kan in een gespreksgroep zijn, een werkoverleg of in een persoonlijk gesprek met mantelzorg en/of medewerker.

Mantelzorgondersteuning is een onderdeel van het programma Omzien van Zorggroep Charim.

Interview
Lees ook het interview met mantelzorgondersteuner Janny Beumer, het interview is te downloaden rechts op deze pagina. In dit interview vertelt zij hoe zij families van cliënten, collega’s en andere mantelzorgers ondersteunt.