Naar hoofdinhoud

Bewoners de Looborch nemen belevenistafel in ontvangst

Zoals altijd verzamelen de bewoners zich op de laatste woensdag van de maand op 't Looplein. Vandaag is een bijzondere bijeenkomst. Naast dat er wordt stilgestaan bij bewoners die zijn overleden of die jarig zijn geweest is vandaag ook de officiële presentatie van de belevenistafel.

Vanaf 10 uur loopt de zaal langzaam vol met bewoners, verzorgers en vrijwilligers. Tijdens een kopje koffie en thee zijn de bewoners al druk met elkaar in gesprek. Ook bevinden zich tussen de bewoners een groot aantal scholieren, die hun eerste stage dag hebben bij Charim.

Nadat één bewoner herdacht is, de jarigen een roos ontvangen hebben en één van de vrijwilligers een gedicht heeft voorgelezen, is het tijd voor de onthulling van de belevenistafel. Een aantal bewoners heeft vanaf begin november het apparaat al uitgeprobeerd. Zij krijgen vandaag dan ook de eer om hem te onthullen aan de andere bewoners. Voordat dat moment aanbreekt ontvangen ze nog de cheque van Motorsport Vereniging SALZ, die het mogelijk maakte om de tafel aan te schaffen.

Terwijl Rik Goethals, coördinator Welzijn, aftelt laten de bewoners rustig het doek zakken. Nu de tafel goed zichtbaar is voor alle bewoners geeft Rik een demonstratie van de tafel. Zo worden er foto's van schoonmaakmiddelen bijgehaald, wat meteen de eerste verhalen naar boven brengt. Ook bij de muziek functie, beginnen verschillende bewoners direct mee te zingen.

Aan deze interactieve tafel kunnen bewoners gezamenlijk activiteiten uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan naar muziek luisteren, geheugentraining/reminiscentie of gesprekken aan de hand van afbeeldingen op de tafel. 'Het handige van de tafel is dat hij mobiel is. We kunnen hem dus makkelijk verrijden tussen de diverse ruimtes en huiskamers' zo vertelt Coördinator Welzijn Rik. De komende tijd is het aan de bewoners, activiteitbegeleiders en vrijwilligers om samen de tafel verder te ontdekken.