Naar hoofdinhoud

Leerlingen van De Wartburg op bezoek bij dagbegeleiding.

Op vrijdag 28 januari bezochten leerlingen van basisschoool De Wartburg de ouderen van dagbegeleiding van Zorggroep Charim in multifunctioneel centrum De Schans.  Het bezoek stond in teken van 'zorgen voor elkaar'.

De kinderen zorgden voor luisterende oren zodat de "opa's en oma's" konden vertellen hoe het vroeger in huis was. Omdat de dagbegeleidingsruimte helemaal in winterse sferen is, werd ook verteld waar de kolenkit voor diende, waar een stoof voor gebruikt werd en hoe de schaatsen er vroeger uitzagen. 'Schaatsen die je met bevroren vingers moest onderbinden met touwjtes die steeds weer los raakten', vertelt een van de ouderen aan de kinderen. Uiteraard werd ook verteld over de "echte" winters van vroeger.

Na deze verhalen zong jong en oud samen een aantal mooie liederen. Met een dwarsfluit ozorgden twee dames voor de muzikale begeleiding. Aan het eind van het bezoek deelden de kinderen een attentie uit. Het was duidelijk dat iedereen had genoten van deze middag. "Voor herhaling vatbaar," werd zelfs opgemerkt.