Naar hoofdinhoud

Kokkerellen met bewoners

Het gerecht van de maand
Het is dinsdagmiddag en een aantal bewoners van Spathodea zit klaar in de Tamarinde. Activiteitenbegeleider Bert van Keulen heeft een leuke activiteit gepland voor vanmiddag. De bewoners gaan samen met hem kokkerellen. ‘Wat staat er op het menu?’ wordt er gevraagd. Een mevrouw wijst naar de pompoenen. ‘We maken pompoensoep. Past goed bij dit herfstachtige weer!’

De gesprekken gaan over en weer tijdens het snijden van de wortels, uien en pompoenen. Het is trouwens niet de eerste keer dat bewoners samen koken. Maandelijks maken ze verschillende (soep)gerechten. Vorige keer bakten ze prachtig versierde cakes.

De soep wordt gebonden en de heerlijke geur vervult de keuken. Intussen komen andere bewoners op de lekkere geur af. Ook zij komen genieten van de overheerlijke soep.  

Wekelijkse activiteiten
Bert en verschillende vrijwilligers organiseren uiteenlopende activiteiten op Spathodea. Wekelijks hebben we de breiclub en verschillende spellen. Regelmatig is er een bingo, een modeverkoop of een filmmiddag. Dagelijks kunnen bewoners elkaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.