Naar hoofdinhoud

Kees van der Staaij bezoekt, samen met 35 mbo-studenten, Zorggroep Charim

‘Goed om de zorgmedewerkers extra in het zonnetje te zetten!’ Dat zei Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer, na afloop van zijn bezoek aan de Zorggroep Charim. Samen met leerlingen van het Hoornbeeck College maakte hij een bustour die georganiseerd werd door werkgeversorganisatie Utrechtzorg.

Tijdens de bustour bezochten de leerlingen verschillende zorgorganisaties. De tour staat in het teken van de Week van Zorg en Welzijn. Deze week openen allerlei organisaties in de zorg hun deuren om een kijkje te geven achter de schermen.

Rondleiding in de zorg
In de kapel van Amandelhof te Zeist werden de studenten welkom geheten door Ger de Zeeuw, locatiemanager van het woonzorgcentrum. Ruim 35 studenten waren aanwezig. Na een korte introductie ging de groep door het gebouw heen om zo met verschillende kanten van zorg in aanraking te komen. Lia Koole, coördinator Welzijn, legt uit wat er gebeurt op Amandelhof om het welzijn van bewoners te bevorderen. De studenten maken ook kennis met de facilitaire dienst en de snoezelruimte van de afdeling psychogeriatrie.

Zorgmedewerkers in het zonnetje
Volgens Kees van der Staaij is de bustour een mooie manier om te laten zien welke diversiteit aan banen er in de zorg aanwezig is. Van der Staaij vindt het belangrijk om de zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten. “Ik vond het mooi om het persoonlijke verhaal te horen van één van de zorgmedewerkers. Zij vertelde wat zorg betekent; namelijk een luisterend oor zijn voor anderen. Dat is waar zorgmedewerkers de ruimte voor moeten krijgen.’

Fantastische baan
Arinda Molenaar, student aan het Hoornbeeck College Amersfoort vindt de bustour een leuk initiatief. ‘Een baan in de zorg is fantastisch’ zegt ze. ‘Er zijn voor een ander, iets mooiers is er toch niet!’ Door middel van de bustour komt ze met verschillende organisaties in aanraking. Voor ouderenzorg is veel aandacht binnen de opleiding.

Na de rondleiding door Amandelhof genieten de studenten van een lekkere lunch, de studenten hebben gelegenheid om vragen te stellen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de unieke gelegenheid om een selfie te schieten met Kees van der Staaij. Na de vragenronde wordt het bezoek afgerond. Als afsluiter krijgen iedereen een leuke goodiebag mee. Voldaan stappen de studenten weer in de bus, op naar het volgende onderdeel!

Open Dag Charim
Tijdens de Week van Zorg en Welzijn organiseert Zorggroep Charim een Open Dag op een van haar locaties. Locatie De Engelenburgh opent op zaterdag 17 maart 2018 haar deuren voor breed publiek. Meer informatie: www.zorggroepcharim.nl/opendag.