Naar hoofdinhoud

Hoge opbrengst bij wintermarkt op De Meent

De wintermarkt op De Meent was ook dit jaar weer een groot succes. Bewoners, familie, medewerkers en andere bezoekers kwamen samen in het drukke restaurant van De Meent. Iedereen vermaakte zich wel met alle marktkraampjes, de activiteiten en het heerlijke eten.

Marktkraampjes
De marktkramen stonden verspreid door De Meent: versgebakken oliebollen, Tupperwareproducten en gehaakte figuren. Bezoekers bedrukten hun eigen glazen met tekst of vormen en ze gingen op de foto bij de fotograaf. Ook de contactclowns waren aanwezig, vrolijk als altijd. Eén van de activiteiten was de loterij. Iedereen kreeg de mogelijkheid een lootje te kopen, om in ruil daarvoor een bijzondere prijs te winnen. Van een doos mandarijnen tot bonnen voor de wellness. Op de achtergrond waren muzikanten hun zang- en pianotalenten aan het uitoefenen. Dit zorgde voor een vrolijke sfeer.

Kerstpakketten
Medewerkers hebben op de wintermarkt hun welverdiende kerstpakket opgehaald. Deze is samengesteld in het thema ‘Heel Charim Bakt’. Eerder ontvingen medewerkers in deze zelfde lijn al een presentje voor ‘Dag van de Zorg’.

Gezellig hapje eten
Daarnaast kon iedereen genieten van een heerlijke snack. Pizza on Wheels stond klaar met de meest originele pizza’s. We zagen onder andere een boerenkoolpizza en een pizza met appel voorbijkomen. Voor de liefhebber was er ook een broodje worst of een winterse erwtensoep. Twee mannen bakten hun jaarlijkse poffertjes. ‘De wintermarkt is hét moment waarop wij poffertjes bakken. Voor iedereen een portie! Straks nog op De Engelenburgh en dan mogen we volgend jaar weer.’ Vertelt de enthousiaste poffertjesbakker.

Grote opbrengst voor WelzijnsPalet
Naast de opbrengsten van alle kramen en activiteiten waren er ook gasten een gift deden voor het goede werk van het WelzijnsPalet. Zo kwam de totale opbrengst van al deze activiteiten op een prachtig bedrag van €3.636. De coördinator van het WelzijnsPalet vertelt enthousiast: ‘Van deze geweldige opbrengst willen we graag een cradle kopen. We hebben de belevenistafel eerder al aangeschaft. Deze cradle is een mooie toevoeging om in contact te komen met de bewoners.’ De cradle is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor met name mensen die lijden aan dementie én hun omgeving. Alle bezoekers van de wintermarkt: bedankt voor jullie inzet en bijdrage aan dit mooie instrument!