Naar hoofdinhoud

Herinrichting Koenestraat Amerongen

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft samen met bewoners en bedrijven in en rondom de Koenestraat een ontwerp opgesteld voor de herinrichting van de Koenestraat. Zo komen er verkeersplateaus op de kruispunten in de Koenestraat om verkeer af te remmen. Verder komen er voorzieningen om regenwater beter af te voeren en wordt de riolering op bepaalde punten aangepakt c.q. vernieuwd. 

De werkzaamheden zijn 11 maart gestart met de herinrichting van het kruispunt Koenestraat / Holleweg / Jan van Zutphenweg. Tijdens de werkzaamheden aan dit kruispunt is de Koenestraat / Bergweg van en naar Overberg helemaal afgesloten voor een periode van zes weken. Er wordt een omleidingsroute aangegeven.

Daarna volgen de werkzaamheden aan de andere kruispunten op de Koenestraat. Het verkeer ondervindt hier minder last van. De Koenestraat is dan wel bereikbaar via andere straten. Tijdens deze werkzaamheden wordt doorgaand verkeer omgeleid. Aan het begin van de afsluiting, waarin aangegeven wordt dat doorgaand verkeer gestremd is, heeft Charim gezorgd voor een bord waarop vermeld staat  dat woonzorgcentrum Elim bereikbaar is.

Na 12 april wordt er gestart met de werkzaamheden vanaf de rotonde in Amerongen. Kijk voor meer informatie nog op:  www.heuvelrug.nl/koenestraatamerongen.