Naar hoofdinhoud

Bewoners onthalen hardlopers in De Engelenburgh

Het is een andere zaterdagochtend dan gewoonlijk. Bewoners en medewerkers komen samen bij de ingang van De Engelenburgh. Met rode vlaggetjes wachten ze op het bezoek dat ieder moment kan binnenkomen. Vandaag is namelijk de dag van de ‘Inside The City Run’: een cultureel hardloopevenement in Veenendaal. Hardlopers doorkruisen letterlijk heel Veenendaal. Van theater tot kerk en van brandweer tot restaurant. En dus ook zorglocatie De Engelenburgh.

Enthousiast onthaal
De sfeer zit er goed in. Bewoners en medewerkers maken er echt een feestje van. Luidkeels zingen ze mee met liedjes van toen. Dan stroomt de eerste groep hardlopers binnen. De renners worden onder luid applaus binnengehaald. Van de bewoners krijgen zij een zweetbandje. Enthousiast rennen zij verder door het gebouw en gaan de tuin in. Het is een prachtige zonnige dag voor het evenement. 

Rennen met obstakels
In de tuin krijgen de hardlopers te maken met wat obstakels. Ze lopen een parcours en gebruiken daarbij, net als de bewoners, een hulpmiddel. Hinkelend op krukken, rollend in een rolstoel en rennend achter een rollator leggen de hardlopers het parcours af. ‘Dit is zwaarder dan je zou denken. Respect voor jullie!’, roept een renner naar de toeschouwers. ‘Nu snap ik waar dat zweetbandje voor bedoeld is!’ Het zorgt voor heel wat vermaak onder de bewoners en medewerkers. Zo is de gewone zaterdagochtend ineens een feestje voor iedereen.