Naar hoofdinhoud

Nieuw: Gerontopsychiatrie op locatie De Meent

Zorggroep Charim is vanaf vandaag een specialisme rijker: Gerontopsychiatrie. De afdeling wordt geopend op locatie De Meent in Veenendaal. Hier kunnen ouderen met een psychiatrische achtergrond of aandoening terecht. 

Gerontopsychiatrie
De afdeling Gerontopsychiatrie van locatie De Meent biedt specialistische zorg aan ouderen met psychische klachten. Het gaat bijvoorbeeld om oudere cliënten met een psychiatrische aandoening zoals depressie, persoonlijkheidsproblematiek of psychotische stoornissen.

De woonunits
De woonunits bieden woon- en leefruimte voor totaal 16 bewoners, verdeeld over twee huiskamers. Hierin leveren zij een totaal pakket aan wonen met zorg, behandeling en begeleiding in een beschermde omgeving. Dit totaalpakket is gericht op het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welbevinden van de bewoners. Het kenmerkt zich door rust, veiligheid en structuur in activiteiten en rustmomenten.

Specialistische medewerkers
Om deze cliënten passende zorg te bieden, is er een gespecialiseerd zorgteam samengesteld. Deze bestaat onder andere uit een gezondheidszorgpsycholoog, specialist ouderengeneeskunde en verschillende behandelaren van Charim Vitaal. Zij stemmen de zorg af op het persoonlijke dagritme van de diverse bewoners. 

Teamleider Sandra Westeneng (links op de foto hierboven) vertelt enthousiast over haar werk voor de nieuwe afdeling: ‘Binnen de afdeling ligt de nadruk op individuele begeleiding. We kijken naar de mogelijkheden en wensen van de cliënt. Hierbij starten we met een kleine groep aan cliënten en breiden we de groep uit tot maximaal 16 cliënten.'

Vragen
Heeft u vragen over het aanbod of wilt u een cliënt doorverwijzen, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op 0800 0711.

Zorgteam GP