Naar hoofdinhoud

Gasten genieten van smaakvol themafeest op De Tollekamp

In het restaurant van De Tollekamp klinkt de muziek van André Rieu. Daar geven de medewerkers een themafeest voor bewoners, familieleden en buurtbewoners. Medewerkers passen helemaal in het thema, gekleed in hun lange jurken. Ook de bewoners hebben hun best gedaan en komen in stijl naar het feest.

Hoge opkomst
Er staat een lange rij in de hal van De Tollekamp in Rhenen. De gasten komen samen om te genieten van een sfeervol themafeest. Het is een drukte van belang, want het restaurant van De Tollekamp stroomt vol met ruim 90 bezoekers. Iedere gast krijgt bij binnenkomst een zorgvuldig samengestelde corsage opgespeld. Daarna mogen ze over de rode loper en nemen ze plaats aan een gedekte tafel. De klassieke muziek van André Rieu draait intussen op de achtergrond.

Chinese hapjes
De kok vertelt: ‘We wilden het eten op een leuke manier serveren. Toen zijn we begonnen met Chinese hapjes in een chinees thema. Dit was zo geslaagd dat we dit vaker wilden laten terugkomen. Vandaag is het thema André Rieu aan de beurt. De bewoners hebben hier naar uit gekeken!’

Dansend langs de tafels
De gasten worden erg verrast door de bediening. De dames dansen tussen de tafels door, schenken wijn en serveren het eerste gerecht. Medewerker Gerda begint intussen te walsen met één van de bewoners. ‘Iedereen is vast jaloers nu!’ Ook de kok waagt een dansje in het restaurant. Het themafeest zorgt voor een hele gezellige contacten en een smaakvolle maaltijd. Het was ook een mooi feest voor de mensen met dementie. Zij genoten van de middag, het samenzijn en van het uitgebreide diner.

Smaakvol bij Charim
Het themafeest is één van de uitkomsten van het project Smaakvol bij Charim. Zorggroep Charim is bezig om op elke locatie de beleving van de maaltijd dichtbij de cliënt te brengen. Een voorbeeld hiervan is de introductie van het a la carte restaurant op De Tollekamp. Daarvoor wordt een speciale hoek ingericht, waar mensen kunnen genieten van hun diner. In plaats van de gebruikelijke maaltijd kunnen bewoners, familieleden en buurtbewoners dan kiezen voor een maaltijd van de menukaart. Lekker uit eten in eigen huis. Dit maakt van de maaltijd een echte sfeerbeleving.

‘Dit speciale themafeest met de muziek en stijl van André Rieu was heel mooi. De bewoners genoten niet alleen van André Rieu, maar ook van het heerlijke eten.’