Naar hoofdinhoud

Fijn om afleiding te hebben

Mevrouw Jopie Visser tien jaar bij dagbegeleiding: 'Fijn om afleiding te hebben'
De bijna 90-jarige mevrouw Jopie Visser bezoekt al tien jaar twee maal per week de dagbegeleiding. Een bijzonder jubileum dat de meeste bezoekers door overlijden of verhuizen naar een zorgcentrum niet halen.
Omdat ze er al vanaf 2007 bij is, heeft ze ook nog meegemaakt dat de dagbegeleiding, die in 1999 startte, in het oude Rabobankgebouw huisde en in juni 2008 naar de ruimte in multifunctioneel centrum de Schans verhuisde. Mevrouw Visser kan zich dat allemaal nog goed herinneren.

Oude foto's
Dit jubileum werd 18 september bij de dagbegeleiding gevierd met taart bij de koffie, een bos bloemen en een plant voor op het balkon. Tijdens de koffie werden, aan de hand van oude foto's waarop bezoekers en helpsters uit de afgelopen tien jaar stonden herinneringen, opgehaald. Ook mocht mevrouw Visser de activiteit voor die dag kiezen: bingo.
Mevrouw Visser komt maandag en op woensdag van 10.00 uur tot 15.30 uur naar de Schans. Daar wordt een programma geboden met gymnastiek, krant lezen, knutselen, bloemschikken of quizzen, maar ook met verschillende thema's. Tussen de middag eten de ouderen met elkaar. Op maandag is er een andere groep dan op woensdag.

Zware tijd
Mevrouw Visser: ,,Het is wel moeilijk dat er steeds meer mensen om je heen overlijden. Thuis ben ik maar alleen. Er komen wel mensen van de thuiszorg voor hulp bij het huishouden en voor mijn suiker. Mijn negen kinderen wonen verspreid over het land. Zij kunnen niet zo vaak komen. Ik ben in Loosdrecht geboren, heb in Hilversum en Maartensdijk gewoond en op vijf adressen in Woudenberg. Mijn man werkte bij Tempo. Hij is 14 jaar geleden overleden. Ik heb hem 16 jaar verzorgd. Het was een zware tijd toen hij in een rolstoel zat. Sinds ik artrose heb in mijn handen is knutselen veel moeilijker geworden. Het is fijn om hier afleiding te hebben. Ik hoop nog een aantal jaren hier te kunnen komen."

Bron: De Woudenberger, 26-9-2017