Naar hoofdinhoud

Feestweek ter ere van het 40-jarig bestaan van De Meent

Van dinsdag 3 t/m zaterdag 7 april was er een feestweek ter ere van het 40-jarig bestaan van De Meent. In deze week stonden vooral de bewoners centraal. Er werden diverse activiteiten georganiseerd voor de bewoners en hun familie, maar ook voor de medewerkers en vrijwilligers. Op de muren in de gangen en het centrale gedeelte in De Meent waren oude foto’s opgehangen en op een groot beeldscherm werden oude filmpjes getoond.

Spelmiddag
Op dinsdag 3 april was er een spelmiddag met pianomuziek, mede georganiseerd door leerlingen van de Event Academie. Iedereen kreeg een gebakje aangeboden en de bewoners genoten ook nog van een heerlijke high tea. Ook was er een sneltekenaar aanwezig die, van bewoners die dit wilden, een leuke karikatuur maakte.
Voor hen die niet naar het centrale gedeelte konden komen, kwam er een vrijwilliger op de afdelingen langs met de Braintrainer. Dit is een speciaal voor mensen met dementie ontwikkelde spelcomputer en helpt ouderen met beginnende dementie of Alzheimer het denkvermogen en het geheugen te stimuleren.

Wijnproeverij
Woensdag 4 april was er een wijnproeverij met diverse lekkere hapjes voor iedereen. Mark en Rian Bergevoet van ‘Glasses Wines’ maakten er een leuke middag van. Zij vertelden met passie het verhaal achter de diverse wijnen en lieten deze natuurlijk ook proeven. Bewoners en hun familie en bezoekers genoten hier erg van, het was dan ook een groot succes!

Bonte middag
Donderdagmiddag 5 april werd er door medewerkers en vrijwilligers een bonte middag met karaoke georganiseerd. We wisten niet dat we zoveel talent in huis hadden! Er waren diverse optredens van Andrea Hazes t/m meneer en mevrouw De Bok. Ondertussen kon men genieten van een glaasje bowl en lekkere hapjes.
Voor de bewoners die op de afdelingen bleven, kwam er een muzikant met buikorgeltje langs. Hier kwamen onverwacht mooie reacties op.
Van de afdeling Services kreeg De Meent een mooi naambord aangeboden voor het nieuwe Dorpsplein dat met de verbouwing gerealiseerd gaat worden.

Gezamenlijk ontbijt en optreden Duo Saxeon
Op vrijdagmorgen 6 april was er voor de bewoners een gezamenlijk ontbijt in de Binnentuin. Er was inloop van 8.00-10.00 uur. Ruim 60 van onze bewoners maakten hier dankbaar gebruik van. Diegenen die op de afdeling bleven kregen daar een lekker ontbijtje.
’s Middags trad ‘Duo Saxeon’ voor ons op en er werd uit volle borst meegezongen met de oudhollandse liedjes. Ondertussen gingen de bitterballen en andere minisnacks rond.
De bewoners kregen een cadeau aangeboden; zes modules voor de Qwiek-up. Een Qwiek-up projecteert beeld en geluid op plafonds en wanden. Zo kunnen mensen genieten van bijvoorbeeld een boswandeling of een concert van André Rieu op hun eigen kamer of gezamenlijk in de huiskamer.
Eén medewerker werkt al vanaf het begin in 1978 in De Meent. Haar naam is Hanny de Leeuw en zij kreeg een mooi boeket bloemen.

Veense G-band
Als afsluiting trad op zaterdag 7 april de Veense G-band op. De bewoners, maar ook de band zelf genoten hier zichtbaar van. De band kreeg als dank een lunch aangeboden.

Het was een mooie en gezellige week. We bedanken alle vrijwilligers, medewerkers en alle anderen die een bijdrage geleverd hebben aan deze feestweek!