Naar hoofdinhoud

Elim verrast mantelzorgers op Dag van de Mantelzorg

Donderdagavond stroomt het restaurant van locatie Elim vol met mensen. Deze mensen hebben allemaal één ding gemeen: iedereen is mantelzorger van een familielid of vriend in Elim. Je merkt daardoor meteen een verbinding tussen mensen die elkaar grotendeels nauwelijks kennen.

Mantelzorgers in het zonnetje
Landelijk wordt de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Eén derde van de bevolking is mantelzorger en ook één derde van medewerkers van Zorggroep Charim is mantelzorger. Op Elim wordt er daarom aandacht aan de mantelzorgers besteedt door hen een uitgebreid diner aan te bieden. Zo worden zij eens een avond in het zonnetje gezet. 'Dit diner is een ontzettend fijne manier om eens met andere mantelzorgers te spreken en verhalen te delen. We zorgen samen en vanavond genieten we samen.’ Waar de één kookt en de was doet, doet de ander samen met moeder of opa een activiteit en weer een ander komt dagelijks even langs.

Roodkapje en de zeven gerechten
Bij binnenkomst klinkt de muziek door Elim: ‘Zeg roodkapje waar ga je heen?’ Roodkapje huppelt binnen en tussen de zeven gerechten door wordt het sprookje verteld. ‘Roodkapje wandelt door het bos om haar grootmoeder een kom pompoensoep te brengen.’ En zo wordt bij de mantelzorgers pompoensoep geserveerd.

Persoonlijke verrassing
Eind van de avond krijgt iedere mantelzorger een persoonlijk verrassingstasje. De grootste verrassing die daar in zit, is een envelop met een foto van de persoon waarvoor zij zorgen. ‘De foto van mijn moeder ontroert me. Ik zorg dagelijks voor haar, dan is dit zo waardevol. Ze staat daar precies zoals ze is.’ Zo heeft Elim samen een prachtige avond georganiseerd voor de mantelzorgers. De mantelzorgers voelden zich erg gewaardeerd.

"Ik was laat thuis en dus ook laat om in mijn verrassingstasje te kijken. Wat een leuke, goed verzorgde en doordachte cadeautjes! Maar de inhoud van de enveloppe was wel het ‘klapstuk’. Wat een mooie foto, wat een mooi idee. Het ontroerde me toen ik het zag en las. Mooier had niet gekund, zo waardevol!"